Coca salada de Sant Joan
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Ada Parellada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- PER A LA MASSA
- 500 g de farina
- 100 g de sucre
- 200 ml de llet
- 50 g de llevat fresc
- 1 ou
- 120 g de mantega
- Sal
- Orenga o anet, al gust
- PER ACABAR:
- 1 carbassó passat per la planxa
- 1 pastanaga crua
- Tomàquets de jardí
- Pinyons
- Orenga
- PER A LA CREMA:
- 200 g de formatge blau
- 200 ml de nata
PREPARACIÓ
- En un bol posem tots els ingredients excepte la mantega. Pastem fins que la massa no se'ns enganxi a les mans ni al bol. Un cop la tinguem, hi incorporarem la mantega a daus d'un en un. Deixarem que llevi durant una mitja hora a temperatura ambient i tapada.
- Un cop hagi llevat l'estirarem amb un corró i la col·locarem a la safata de forn.
- La guarnim amb els ingredients, en aquest cas, carbassó passat per la planxa, pastanaga crua i tomàquets de jardí. L'acabarem amb pinyons que haurem remullat prèviament per prevenir que es cremin al forn, i anet o orenga al gust.
- Deixarem que llevi durant una hora més i després la courem al forn a 250 ºC durant 10 minuts. Passat aquest temps abaixarem el forn a 180 ºC i deixarem que es cogui 10 minuts més.
- Mentrestant, prepararem la crema. En un bol al microones fondrem 200 g de formatge blau amb 200 ml de nata. Ho batrem bé fins a aconseguir una crema i ho deixarem refredar a la nevera perquè agafi consistència.
- Finalment tallarem la coca i la servirem amb punts de la crema per sobre.