Còctel de gambes

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les gambes són riques en fòsfor, mineral imprescindible per al bon manteniment dels ossos i de les dents.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 30 gambes mitjanes 

    2 cabdells d'enciam  

    350 ml oli OVE 

    1 llima 

    1 poma Granny Smith  

    1 ou  

    1 taronja  

    vinagre de Xerès 

    Sal 

    Mostassa antiga  

    Pebre vermell fumat dolç 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un oli de gambes. Pelem les gambes i en reservem cloves i cues. Els traiem també els budells.   
  2. Deixem les cues de gamba en una carmanyola i la deixem a la nevera.  
  3. Els caps i les cloves els portem a una safata de forn amb paper sulfurat a la base i ho torrem tot 10 minuts a 160 graus.  
  4. Passat aquest temps, traiem els caps i les cloves del forn i les aixafem amb cura amb un morter. 
  5. Cobrim aquestes cloves amb 350 ml d'oli OVE i les escalfem 20 minuts. No podem deixar que arribin als 80 graus. Un cop hagin estat al foc uns 20 minuts, ho deixarem reposar una hora, com a mínim.  
  6. Passat aquest temps, podem colar l'oli i guardar-lo. Com que no el farem servir tot, el deixem en un pot de vidre.  
  7. Posem una olla amb aigua i sal a escalfar i preparem un bol amb aigua i sal amb gel.  
  8. Tirem les cues de gamba a l'aigua bullint 20 segons. Passat aquest temps, les rescatem i les portem al bol amb aigua i gel.  
  9. Després d'uns segons, les traiem de l'aigua freda i les eixuguem.  
  10. Les tallem a mida macedònia i les posem en un bol. 
  11. Pelem i tallem a trossets petits una poma Granny Smith. La posem al mateix bol on hi ha la gamba. 
  12. Ratllem la pell d'una taronja dins d'un got batedor.  
  13. La resta de la taronja, la pelem a sang, eliminant-ne tota la part blanca i les membranes que hi ha entre els grills.  
  14. Tallem la taronja a talls petits i la deixem amb la poma i la gamba.  
  15. Al bol on ja tenim la ratlladura de taronja hi posem 1 ou, una mica de pebre vermell fumat dolç, una mica de sal, unes gotes de Xerès i ho turbinem tot mentre hi afegim l'oli de gambes. 
  16. Afegim aquesta salsa maionesa amb gust de gambes al bol amb la poma, la taronja i la gamba i ho integrem tot. 
  17. Separem les fulles més grosses de 2 cabdells d'enciam nets. En necessitarem 4 per a cada còctel. 
  18. Tallem ben menuts els cors dels cabdells d'enciam. Integrem aquest enciam al bol de les gambes.  
  19. Pintem amb mostassa antiga la part blanca de les fulles grosses dels cabdells. 
  20. Muntem els còctels amb les 4 fulles a l'exterior i el contingut del bol a l'interior. Ratllem una mica de pell de llima per sobre. 
Anar al contingut