Codonyat amb formatge i nous
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El codony és una fruita molt rica en fibra que té la característica de regular el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg codonys
800 g sucre
200 g nous pelades
100 g formatge d'ovella curat
100 g formatge tendre de vaca
1 llimona
1 recuit de vaca
Romaní
Raïm
PREPARACIÓ
- Pelem, traiem llavors i tallem a daus 1 kg de codonys.
- Els aboquem en un bol amb 800 g de sucre. Ho tapem i ho portem durant 24 h a la nevera.
- Un cop reposats, posarem en una olla gran els codonys, hi espremem una llimona i ho courem a foc mitjà-baix durant 90 minuts. Quan faci una hora que bull, hi afegirem 1 branca de romaní.
- Traiem la branca de romaní i turbinem a dins de l'olla.
- Afegim a l'olla 130 g de nous pelades. Ho barregem.
- Posem en un motlle la barreja de codonyat i nous i ho cobrim a pell amb una tira de papers sulfurat. Ho durem a la nevera 6 hores.
- Tallem diferents tipus de formatges: recuit de vaca, 100 g de formatge d'ovella curat, 100 g de formatge tendre de vaca.
- Tallem directament del motlle una ració de codonyat que tallem a daus petits. L'emplatem acompanyat de tires de formatges i grans de raïm.