Codonyat amb formatge i nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El codony és una fruita molt rica en fibra que té la característica de regular el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg codonys 

    800 g sucre 

    200 g nous pelades  

    100 g formatge d'ovella curat  

    100 g formatge tendre de vaca  

    1 llimona 

    1 recuit de vaca 

    Romaní 

    Raïm 

PREPARACIÓ

  1. Pelem, traiem llavors i tallem a daus 1 kg de codonys.  
  2. Els aboquem en un bol amb 800 g de sucre. Ho tapem i ho portem durant 24 h a la nevera. 
  3. Un cop reposats, posarem en una olla gran els codonys, hi espremem una llimona i ho courem a foc mitjà-baix durant 90 minuts. Quan faci una hora que bull, hi afegirem 1 branca de romaní. 
  4. Traiem la branca de romaní i turbinem a dins de l'olla.  
  5. Afegim a l'olla 130 g de nous pelades. Ho barregem. 
  6. Posem en un motlle la barreja de codonyat i nous i ho cobrim a pell amb una tira de papers sulfurat. Ho durem a la nevera 6 hores. 
  7. Tallem diferents tipus de formatges: recuit de vaca, 100 g de formatge d'ovella curat, 100 g de formatge tendre de vaca. 
  8. Tallem directament del motlle una ració de codonyat que tallem a daus petits. L'emplatem acompanyat de tires de formatges i grans de raïm.               
Anar al contingut