Cogombre amb vinagreta de cacauet
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb altres hortalisses, el cogombre és molt pobre en calories pel seu baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. Igual que la resta, el cogombre és font de fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- PER A 1 PERSONA:
- 1 cogombre
- 1 gra d'all
- Mantega de cacauet
- Salsa de soja
- Oli d'oliva suau
- Vinagre
- Sucre morè
- Pebre vermell fumat
- Coriandre fresc
- Sal
PREPARACIÓ
1. Tallem les puntes d'un cogombre i, amb l'ajuda d'una mandolina, el tallem en làmines molt fines.
2. El posem en un bol i l'hi afegim sal per restar-li amargor.
3. En una paella, posem a escalfar tres cullerades d'oli d'oliva suau, aproximadament.
4. Piquem molt petit un gra d'all, que afegim a un bol juntament amb una cullerada de sucre morè i una de pebre vermell fumat.
5. Quan l'oli està roent, l'afegim al bol on tenim la barreja de sucre, all i pebre vermell fumat. Ho barregem bé.
6. Seguidament, hi afegim una cullera de mantega de cacauet, i un raig de salsa de soja i una de vinagre. Remenem perquè s'integri bé.
7. Recuperem el cogombre i l'afegim al bol amb la vinagreta. Ho barregem bé.
8. Acabem el plat amb unes fulles de coriandre.