Col al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La col és rica en antioxidants que ens protegeixen de certes malalties.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 ml suc de vegetals
8 grans pebre negre
1 col arrissada
2 grans d'all
Oli OVE
Safrà
Vinagre de xerès
Vermut negre
Pernil de gla
Sal
Llorer
PREPARACIÓ
- Separem 16 fulles d'una col arrissada. En repolim la part gruixuda del tall.
- Escalfem un pot amb aigua i quan bulli, hi afegim les fulles de col i la sal. Escaldem les fulles de col.
- Posem en un pot al foc 500 ml de brou vegetal i també les restes gruixudes de la col. Ho bullim uns 15 minuts fins que es redueixi a la meitat. El brou, l'haurem fet amb moniato rostit al forn 40 minuts. Després hi hem afegit 500 g de porros durant 10 minuts més fins que ha quedat tot ben rostit. A continuació, ho hem posat tot en una olla amb xampinyons portobello i ho hem deixat bullir mitja hora. Ho hem deixat reposar i, finalment, ho hem colat.
- Eixuguem les fulles de col i les dobleguem en 4 plecs fent un farcell. Les anirem posant totes en una safata on a la base hi haurem posat oli d'oliva.
- En una paella hi posem brins de safrà que torrem. Els reservem en un plat.
- Pelem i laminem 2 grans d'all, que enrossirem en la mateixa paella on hem fet el safrà amb una mica d'oli.
- A la paella hi afegirem 8 grans de pebre negre, llorer, el safrà torrat, un raig de vermut negre i un raig de vinagre de xerès. Deixem que l'alcohol s'evapori.
- Hi abocarem la reducció del brou de vegetals colat. Ho integrem.
- Afegim a la plata on tenim la col tot el suc i ho enfornem 15 minuts a 180º.
- Ho emplatarem amb uns talls de pernil ibèric per sobre.