Col amb ceba al cop de puny
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La col verda és un aliment molt nutritiu, ric en fibra i folats, també en magnesi, calci, potassi i vitamines C i B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 col llisa grossa
2 gots d'oli OVE
1 got de vinagre
2 cebes de Figueres
4 grans d'all
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
Un grapat d'olives variades
Un grapat de pebre en gra
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem una col a quarts o a vuitens, segons la mida. Traiem la part central i separem i tallem les fulles més grosses per la meitat.
- En una cassola escalfem dos gots d'oli OVE, un got de vinagre i un d'aigua. Hi afegim unes boles de pebre negre, llorer, 4 grans d'all aixafats, farigola fresca i sal.
- Incorporem i distribuïm per la cassola la col tallada i la coem a foc baix 15 minuts. Un cop cuita, la traiem de la cassola, reservant-la en un bol, i colant el líquid en una gerra.
- Agafem un drap i hi emboliquem 2 cebes de Figueres pelades. Colpegem les cebes amb el puny o amb una mà de morter.
- Destapem les cebes i acabem de separar els trossos amb les mans.
- Emplatem posant a la base del plat part de la ceba, sal i una mica del suc de l'escabetx. A continuació, trossos de col, una mica de pebre i unes olives negres. I amanida llesta.