Col amb salsa de iogurt

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 col

    1 kg moniatos

    520 g part blanca d'uns porros

    2,5 l d'aigua

    25 g d'ametlles crues sense pell remullades

    2 iogurts grecs

    Mig gra d'all

    Suc de mitja llima

    Cúrcuma

    Mostassa de Dijon

    Pebre negre

    Bitxo fresc

    Menta

    Julivert

    Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Fornegem a 200 graus durant 20 minuts 1 kg de moniatos i 500 g de la part blanca d'uns porros. 
  2. Un cop fets, els posem en una olla de pressió amb 2,5 litres d'aigua, i els bullim 30 minuts per després deixar-los reposar 2 hores. 
  3. Colem el brou i l'escalfem fins a portar-lo a ebullició. 
  4. Escaldem al brou ja calent una col tallada a quarts. Ho fem uns 20 segons per a cada quart. 
  5. Deixem que el brou es redueixi fins a fer una glaça. 
  6. Portem els quarts de col escaldats a una safata. 
  7. Posem en un got batedor 25 g d'ametlla Marcona crua que hem hidratat 12 hores. Hi afegim un mica de l'aigua d'hidratació de les ametlles, mig gra d'all sense germinar i ho triturem. 
  8. Afegim al got 2 iogurts grecs, el suc de mitja llima, una mica de pebre, sal, 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon i una culleradeta de postres de cúrcuma. Ho remenem amb una cullera, ho passem a un bol i hi afegim una mica d'oli OVE. 
  9. Salpebrem els quarts de col i hi afegim una mica d'oli OVE. Els portem al forn, on depenent de la mida de la col els tindrem entre 7 i 10 minuts a 200 graus. 
  10. Tallem a microbrunesa la part blanca d'un porro. Ho posem en un bol, on afegirem unes fulles de menta picades i les fulles d'unes branquetes de julivert. Sempre posarem una mica més de menta que de julivert. Ho remenem. 
  11. Traiem la col del forn. 
  12. I ja la podem servir. Posem la col en un plat, hi posem per sobre la barreja d'herbes, una mica del brou reduït i ho rematem amb la salsa de iogurt.  
Anar al contingut