Col amb salsa de iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 col
1 kg moniatos
520 g part blanca d'uns porros
2,5 l d'aigua
25 g d'ametlles crues sense pell remullades
2 iogurts grecs
Mig gra d'all
Suc de mitja llima
Cúrcuma
Mostassa de Dijon
Pebre negre
Bitxo fresc
Menta
Julivert
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Fornegem a 200 graus durant 20 minuts 1 kg de moniatos i 500 g de la part blanca d'uns porros.
- Un cop fets, els posem en una olla de pressió amb 2,5 litres d'aigua, i els bullim 30 minuts per després deixar-los reposar 2 hores.
- Colem el brou i l'escalfem fins a portar-lo a ebullició.
- Escaldem al brou ja calent una col tallada a quarts. Ho fem uns 20 segons per a cada quart.
- Deixem que el brou es redueixi fins a fer una glaça.
- Portem els quarts de col escaldats a una safata.
- Posem en un got batedor 25 g d'ametlla Marcona crua que hem hidratat 12 hores. Hi afegim un mica de l'aigua d'hidratació de les ametlles, mig gra d'all sense germinar i ho triturem.
- Afegim al got 2 iogurts grecs, el suc de mitja llima, una mica de pebre, sal, 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon i una culleradeta de postres de cúrcuma. Ho remenem amb una cullera, ho passem a un bol i hi afegim una mica d'oli OVE.
- Salpebrem els quarts de col i hi afegim una mica d'oli OVE. Els portem al forn, on depenent de la mida de la col els tindrem entre 7 i 10 minuts a 200 graus.
- Tallem a microbrunesa la part blanca d'un porro. Ho posem en un bol, on afegirem unes fulles de menta picades i les fulles d'unes branquetes de julivert. Sempre posarem una mica més de menta que de julivert. Ho remenem.
- Traiem la col del forn.
- I ja la podem servir. Posem la col en un plat, hi posem per sobre la barreja d'herbes, una mica del brou reduït i ho rematem amb la salsa de iogurt.