Col farcida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La col és una verdura de temporada, més gustosa com més fred fa; rica en vitamines i minerals i que aporta poques calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/4 de col
4 fulles exteriors de col
1 botifarra
10 castanyes
3 cebes de figueres
4 tomàquets
Vi ranci
Nyora
Sal Maldon
Pebre
1 fulla llorer
Menta
PREPARACIÓ
- Tallem a brunesa 3 cebes i les enrossim en una cassola gran amb oli OVE
- Posem en un pot amb aigua mineral a escalfar. Fem un tall a 10 castanyes i les bullim en el pot durant 6 minuts amb 1 fulla de llorer
- Posem a hidratar 1 nyora
- Posem a bullir 1 pot amb aigua mineral i omplin un bol de vidre amb aigua i gel
- Pelem i esparraquem 1 botifarra i l'afegim a la cassola de la ceba rossa
- Traiem les castanyes del pot i les deixem refredar en un plat
- Fem la creu a 4 tomàquets pera i els escaldem. Tallem cocció, pelem i tallem a concassé
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola. Deixem evaporar l'alcohol i afegim el tomàquet tallat
- Tallem a chiffonade 1/4 de col i l'afegim a la cassola juntament amb la polpa de la nyora
- Pelem les castanyes i les tallem a rodelles. Afegim a la cassola i Salpebrem
- Posem a bullir 1 pot amb aigua mineral i omplim un bol de vidre amb aigua i gel
- Repolim 4 fulles de col grans
- Escaldem les fulles de col i tallem cocció en l'aigua amb gel. Eixuguem
- Preparem una olla amb vaporera i la posem a escalfar amb un manat de menta a la part de baix
- Omplim les fulles de col amb la farsa de la cassola i els posem a la vaporera sobre un paper sulfurat durant 3 minuts
- Servim amb sal maldon, pebre i oli OVE per sobre