Col verda lacada al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és molt rica en fibra i en nutrients, gràcies al gran contingut de vegetals, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 cols verdes
- 2 porros
- 4 pastanagues
- 4 xirivies
- 1 moniato pelat
- 12 xiitakes
- 2 grans d'all
- 5 boles de pebre negre
- 3 litres d'aigua
- 12o g de cigrons hidratats
- 100 ml de vi ranci
- 200 g de cacauets salats
- Oli OVE
- Llorer
- Farigola
- Alfàbrega
- Sàlvia
- Marduix
PREPARACIÓ
1. Netegem i pelem 2 porros, un moniato, 4 xirivies i 4 pastanagues. Els tallem a bresa i els posem sobre una safata de forn amb paper sulfurat a la base. Hi afegim un raig d'oli OVE.
2. Ho enfornem durant 45 minuts a 180 graus.
3. Tallem 12 xiitakes a bresa i els reservem.
4. Traiem les verdures del forn i les posem en una olla. Hi afegim els xiitakes, 3 litres d'aigua, 5 boletes de pebre negre xafat, 2 grans d'all i 1 fulla de llorer. Tapem l'olla i fem que arrenqui el bull.
5. Un cop ja bull, afegim 120 g de cigrons hidratats a l'olla. Ho farem bullir durant 1 hora i després ho deixarem reposar durant 6 hores.
6. Colem el brou en una altra olla més petita, en traiem tot el suc possible i ho posem a reduir a foc fort fins que quedi...
7. Agafem dues cols, les netegem i les partim per la meitat. Les posem en una safata que pugui anar al forn. Les salpebrem i hi afegim sàlvia i alfàbrega tallades petites, una mica de farigola i marduix.
8. Ho enfornem durant 10 minuts a 220 graus.
9. Quan han passat deu minuts, afegim un raig de vi ranci a la safata amb la col i l'enfornem 5 minuts més.
10. Agafem 200 g de cacauets salats i els piquem.
11. Traiem la safata del forn i posem el brou reduït per sobre les meitats de les cols. Hi afegim els cacauets salats i picats i ho tornem a enfornar 5 minuts més a 220 graus.
12. Traiem la col del forn i ja la servim. Posem una meitat a cada plat i la recobrim amb salsa de la safata. Decorem el plat amb alfàbrega florida i una mica d'oli OVE.