Coliflor amb salsa de iogurt
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: La coliflor és un vegetal que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i minerals.
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
1 coliflor
1 cogombre
1/2 cabeça d'alls
2 iogurts grecs naturals
80 g anacards
80 g menta fresca
10 g mel
15 g curri
Canyella en pols
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Separem els arbrets d'una coliflor neta i els anem posant al mig d'un paper sulfurat que tenim en una safata de forn.
- Separem els grans de 1/2 cabeça d'alls, els aixafem amb un ganivet i els reservem amb la coliflor.
- Amanim la coliflor i els alls amb sal, pebre negre, canyella en pols i oli OVE.
- Tanquem el paper sulfurat fent un farcell i lligant-lo amb un cordill.
- Coem el farcell al microones 7' a 1000 W de potència.
- Pelem, traiem les llavors i tallem a daus petits 1 cogombre.
- Posem els daus del cogombre en un colador sobre d'un bol perquè treguin l'excés d'aigua.
- Barregem dins un bol 2 iogurts grecs, 10 g de mel, 15 g de curri, la ratlladura d'una llimona, unes fulles de menta que piquem i sal.
- Afegim al bol els daus de cogombre escorreguts.
- Ho integrem bé i ho reservem a la nevera.
- Traiem del microones la safata amb la coliflor, ho desemboliquem i ho portem en una safata.
- Rescatem la salsa de iogurt de la nevera.
- Piquem 80 g d'anacards a ganivet.
- Posem en un bol 1 ració de coliflor, la salsa de iogurt i la picada per sobre.