Coliflor meunière
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La coliflor és una verdura que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i mineralsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 coliflors petites
1 llimona
80 g de mantega
80 g de tàperes
30 g de farina
350 ml de brou vegetal
Julivert
Farina per arrebossar
Oli OVE
Sal
Vinagre de Xerès
PREPARACIÓ
- Posem en una paella oli OVE abundant i l'escalfem.
- Mentre s'escalfa, tallem a llesques fines dues coliflors petites netes (o una de grossa).
- Posem la coliflor en un bol i l'amanim amb sal i oli.
- Posem farina per arrebossar en un plat i enfarinem la coliflor.
- Fregim les llesques de coliflor i -un cop fregides- les deixem en un plat amb paper absorbent una estona.
- Escalfem 350 ml de brou de pollastre.
- Posem en una paella 80 g de mantega. Un cop desfeta, hi posem uns 80 g de tàperes.
- Quan es comenci a sofregir, hi tirem 30 g de farina i ho coem un minut.
- Passat aquest temps, hi posem la coliflor reservada. Ho integrem.
- Hi tirem 350 ml de brou vegetal calent.
- Reduïm el brou fins que la salsa agafi consistència.
- Quan la salsa estigui espessa, hi tirem el suc d'una llimona, unes quantes gotes de vinagre de xerès i sal, si cal.
- Ho coem uns segons.
- Ho emplatem amb unes quantes fulles de julivert.