Coliflor meunière

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La coliflor és una verdura que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i mineralsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 coliflors petites  

    1 llimona 

    80 g de mantega 

    80 g de tàperes 

    30 g de farina  

    350 ml de brou vegetal 

    Julivert 

    Farina per arrebossar 

    Oli OVE 

    Sal 

    Vinagre de Xerès 

PREPARACIÓ

  1. Posem en una paella oli OVE abundant i l'escalfem. 
  2. Mentre s'escalfa, tallem a llesques fines dues coliflors petites netes (o una de grossa). 
  3. Posem la coliflor en un bol i l'amanim amb sal i oli. 
  4. Posem farina per arrebossar en un plat i enfarinem la coliflor. 
  5. Fregim les llesques de coliflor i -un cop fregides- les deixem en un plat amb paper absorbent una estona. 
  6. Escalfem 350 ml de brou de pollastre. 
  7. Posem en una paella 80 g de mantega. Un cop desfeta, hi posem uns 80 g de tàperes.  
  8. Quan es comenci a sofregir, hi tirem 30 g de farina i ho coem un minut.  
  9. Passat aquest temps, hi posem la coliflor reservada. Ho integrem. 
  10. Hi tirem 350 ml de brou vegetal calent. 
  11. Reduïm el brou fins que la salsa agafi consistència. 
  12. Quan la salsa estigui espessa, hi tirem el suc d'una llimona, unes quantes gotes de vinagre de xerès i sal, si cal. 
  13. Ho coem uns segons.  
  14. Ho emplatem amb unes quantes fulles de julivert.  
Anar al contingut