Coliflor rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 coliflor
1 l de brou de pollastre
2 tomàquets pera
25 g d'ametlles torrades
25 g d'avellanes torrades
1 tomàquet escalivat
2 alls escalivats
1 all cru
1 nyora
1 llesca de pa
18 fulles de menta
Pebre negre
Bitxo fresc
Julivert
Pebre negre
Vinagre merlot
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Fiquem al forn a escalivar 1 tomàquet i 2 grans d'all en una safata coberta amb sal gruixuda durant 30 minuts a 220º.
- Pelem els escalivats i els posem en un got de batedora.
- Fregim 1 llesca de pa en una paella, en retirem l'oli sobrer amb paper absorbent. Tallem la llesca i l'afegim al got de la batedora.
- Hidratem una nyora deixant-la en remull una hora. En traiem la polpa i l'afegim al got.
- Afegim al got 25 g d'ametlles i 25 g d'avellanes torrades amb pela, tant les ametlles com les avellanes; 1 gra d'all cru, 6 fulles de menta, pebre negre i un raig de vinagre de merlot.
- Ho emulsionem amb la batedora i hi anem afegint oli OVE a poc a poc. Ho reservem tot.
- Posem al foc una cassola amb aigua mineral.
- Escalfem 1 l de brou de pollastre.
- Tallem 1 coliflor a llesques de 3-4 cm de gruix i l'escaldem en l'aigua bullint.
- Afegim la coliflor escaldada a l'olla amb el brou i la fem bullir lentament durant 15 minuts.
- Traiem la coliflor del brou bullint i el deixem reduir a foc més ràpid fins que el suc faci una glaça.
- Fem la creu a 2 tomàquets pera i els escaldem. Els tallem la cocció amb aigua i gel i els pelem.
- Triturem els tomàquets i els posem en un bol.
- Afegim al bol unes dotze fulles de menta i de julivert tallades i ho remenem.
- Marquem les llesques de coliflor a la planxa i les glaçagem amb el suc reduït.
- Servim la coliflor amb el tomàquet, menta i julivert i el romesco per sobre.