Confit d'ànec amb magrana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrats a la pellAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 confits d'ànec
4 magranes
80 g nous pelades
2 cullerades de sucre de coco
2 cebes de Figueres
1 llimona
0.5 L brou de gallina
Vinagre balsàmic
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem 40 grams de nous en remull amb vi ranci durant 12 hores.
- Desgranem en un bol 4 magranes.
- Apartem un petit grapat de grans de magrana que ens serviran per acabar el plat. Posem la resta dels grans dins un got batedor i ho triturem bé.
- Colem el suc de magrana amb un drap formatger i un colador.
- Afegim al pot el suc dues cullerades de sucre de coco i el suc de 1/2 llimona.
- Posem el suc de magrana al foc i deixem que redueixi fins a la meitat.
- Mentrestant, posem una cassola a escalfar.
- Posem els 4 confits d'ànec a enrossir amb la pell tocant el terra de la cassola.
- Tallem dues cebes a juliana gruixuda.
- Quan els confits estiguin enrossits pels dos costats, els traiem de la cassola i els reservem.
- Aprofitem la mateixa cassola per enrossir una mica la ceba.
- Posem un pot al foc amb mig litre de brou de gallina i deixem que s'escalfi.
- Traiem les nous del vi ranci i les triturem amb la batedora. Hem d'aconseguir una textura de pasta de fruits secs. Si és massa dens, hi afegirem una mica d'aigua.
- Si la ceba ja està enrossida, tirem a la cassola amb la ceba la pasta de nous i el brou calent.
- Deixem que la cassola faci xup-xup 5 minuts.
- Afegim a la cassola un got de la reducció de magrana i deixem que faci xup-xup 5 minuts més.
- Afegim l'ànec enrossit a la cassola.
- Tastem el que hi ha a la cassola i hi afegim sal, pebre i vinagre balsàmic.
- Piquem al morter un grapat de nous.
- Servim en un plat el confit amb el seu suc, amb uns grans de magrana que teníem reservats, unes nous picades, i hi tirem pell de llimona ratllada.