Confitures de fruites i verdures (fons d'armari)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El raïm, en especial el negre, és un fruita que conté compostos fenòlics com els antocians, els tanins i els flavonoides, potents antioxidants d'acció protectora.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
CONFITURA DE RAÏM I ANÍS
900 g de raïm
suc d'una llimona
600 g de sucre
anís en gra
CONFITURA DE PRÉSSEC I CANYELLA
900 g de préssec pelat
suc d'una llimona
600 g de sucre
Un tronc de canyella
CONFITURA DE POMA I VAINILLA
900 g de poma golden pelada i sense llavors
suc d'una llimona
600 g de sucre
vainilla polpa
CONFITURA DE PASTANAGA I PEBRE
900 g de pastanaga pelada
suc d'una llimona
600 g de sucre
pebre negre
PREPARACIÓ
- Esterilitzem els pots:
- Posem 8 pots de vidre de boc gros i amb rosca en una olla amb aigua bullint per esterilitzar-los.
- Confitura de raïm
- Traiem els pinyols de 900 g de raïm, però hi deixem la pell.
- Posem el raïm en un pot a coure a foc baix durant 30 minuts amb el suc d'1 llimona, 600 g de sucre i un grapat d'anís en gra embolicats amb una bosseta de gasa o amb un infusionador.
- Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul per si tremolen, que no es trenquin. Ho tapem i capgirem, i deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
- Retirem els pots de l'olla i els reservem.
- Confitura de préssec i vainilla
- Pelem i tallem a la brunesa 900 g de préssec de vinya.
- Posem el préssec en un pot a coure a foc baix amb el suc d'1 llimona, 600 g de sucre i 1 tronc de canyella durant 20 minuts.
- Retirem la canyella de la confitura.
- Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul perquè, si tremolen, que no es trenquin. Els tapem i capgirem, i els deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
- Retirem els pots de l'olla i els reservem.
- Confitura de poma i vainilla
- Pelem i tallem a la brunesa 900 g de poma golden i en traiem les llavors.
- Posem la poma en un pot a coure a foc baix amb el suc d'1 llimona, 600 g de sucre i la polpa d'1 beina de vainilla durant 20 minuts.
- Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul perquè, si tremolen, no es trenquin. Els tapem i capgirem, i els deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
- Retirem els pots de l'olla i els reservem.
- Confitura de pastanaga i pebre
- Pelem i tallem a la brunesa 900 g de pastanaga.
- Posem la pastanaga en un pot a COURE a foc baix amb el suc d'una
- llimona, 600 g de sucre i pebre negre durant 30 minuts
- Omplim 2 pots desinfectats amb la confitura, com més plens, millor, i els posem en una cassola amb aigua bullint i un drap al cul perquè, si tremolen, no es trenquin. Els tapem i capgirem, i els deixem durant 20 minuts. D'aquesta manera aconseguirem que ens faci el buit i que no entri aire a la conserva mentre la tinguem tancada.
- Retirem els pots de l'olla i els reservem.