Conill agredolç

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El conill és un animal de carn blanca, de baix contingut calòric i pobra en greixos, però molt rica en proteïnes de qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: 

    1 conill a trossos petits 

    25 g d'ametlles crues pelades  

    20 g de sucre morè de canya  

    600 ml de brou vegetal 

    100 ml de conyac 

    5 mandarines  

    1 cabeça d'alls 

    1 pastanaga 

    Gingebre fresc 

    Farigola 

    Farina fina de blat de moro  

    Vinagre de vi blanc  

    Pebre negre en gra 

    Orenga fresca 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem 1 conill tallat a trossos petits.  
  2. En una cassola hi posem el conill, 2 branques de farigola i 1 cabeça d'alls que tallem per la meitat, i el marquem per totes bandes (uns 10 minuts). 
  3. Retirem de la cassola el conill, la farigola i els alls i hi posem uns 25 g d'ametlles crues salades. Després hi afegim 100 ml de brandi i deixem que s'evapori l'alcohol. 
  4. Els alls que abans hem retirat els pelem i els posem en un morter. Els aixafem i reservem. 
  5. Afegim a la cassola 600 ml de brou vegetal que tenim calent. Deixem que redueixi.  
  6. Aboquem a la cassola els alls picats, unes boles de pebre negre i unes rodelles de gingebre tallat. Ho integrem. 
  7. També hi aboquem un raig de vi blanc i 20 g de sucre morè. Ho integrem. 
  8. Laminem una pastanaga i l'afegim a la cassola.  
  9. Afegim al suc de mandarina que ens havíem reservat una culleradeta de farina fina de blat de moro. Ho barregem bé i l'afegim a la cassola perquè espesseixi. Ho integrem i ho coem mentre remenem. 
  10.  Afegim a la cassola el conill reservat i el coem 5 minuts. 
  11. Tallem petites fulles d'orenga fresca i ja podem emplatar el conill amb la salsa i l'orenga. 
Anar al contingut