Conill amb cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i en polifenols, potents antioxidants amb funció protectora de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 conill
500 ml brou vegetal
200 g cireres
150 ml vi blanc sec
100 g ametlla natural sense pell
Mitja col llombarda
1 gra d'all
1 dit gingebre fresc
4 boles pebre negre
1 cullerada comí en gra
Oli OVE
Sucre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem la recepta preparant un marinat per al conill. En un morter una cullerada de comí en gra, uns grans de pebre negre i els aixafem.
- A continuació, pelem i ratllem un tros de gingebre fresc i el ratllem directament al morter. Seguidament, pelem i ratllem un gra d'all també directament al morter.
- Acabem el marinat amb un bon raig d'oli. Ho barregem tot bé amb la mà de morter.
- En un bol o plat fons hi posem el conill tallat. A continuació, aboquem el marinat i untem bé els trossos de conill. Ho reservem una estona.
- Espinyolem 200 g de cireres netes.
- Escalfem una cassola ampla. Mentre agafa temperatura, aprofitem i tallem a juliana mitja col llombarda neta.
- Quan la cassola està calenta, hi afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra. A continuació, afegim la col llombarda tallada, les cireres, una mica de sal i una mica de sucre. Ho remenem bé i ho saltem a foc fort durant 10 minuts remenant de tant en tant.
- Torrem 100 g d'ametlles en una paella durant deu minuts remenant-les per evitar que es cremin. Un cop torrades, les reservem en un bol.
- Escalfem 500 ml de brou vegetal sense que arribi a bullir.
- Agafem una cassola gran que tingui tapa i l'escalfem amb un bon raig d'oli. Quan l'oli està calent, hi aboquem el conill marinat, una mica de sal i l'enrossim bé per totes bandes.
- Un cop el conill està enrossit, desglacem amb un bon raig de vi blanc.
- Quan el vi ha reduït, hi aboquem el brou calent, mig tapem i coem a foc mitjà-baix 40 minuts. Quan faltin cinc minuts per acabar la cocció, hi afegirem les ametlles torrades.
- Regenerem el saltat de llombarda i cireres per servir-lo calent.
- Muntem el plat amb trossos de conill, ametlles i suc, acompanyant-ho del saltat i d'unes fulles de julivert. I ja tenim aquest plat a punt per menjar.