Conill amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Mateu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines del grup B i greixos saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 conill a trossos petits
- 10 escamarlans
- 1 ceba gran
- 1 cullerada de tomàquet fregit
- 1 cullerada de mel
- 500 cc Fumet Natural de Marisc i Peix de Roca Aneto
- 1 all
- 12 ametlles
- 1 llesca petita de pa torrat
- julivert, pebre negre, sal
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
En una cassola amb oli calent fregim els escamarlans, mig minut per costat. Salpebrem i reservem. En aquest mateix oli daurem el conill per tots els costats durant ens 3 o 4 minuts. Salpebrem i reservem.
Incorporem a la cassola la ceba picada i sofregim durant uns 5 minuts. Afegim el tomàquet fregit i la mel, remenem i aboquem el Fumet Natural de Marisc i Peix de Roca Aneto. Posem el conill reservat, abaixem el foc, "semitapem" la cassola i deixem coure aproximadament una hora. Podem anar rectificant de sal i pebre.
Mentrestant, piquem en un morter l'all pelat, el pa torrat, les ametlles i el julivert. Ho afegim a la cassola, remenem bé, hi posem els escamarlans i ho deixem coure 5 minuts més.
CONSELL: Si el plat el cuinem per fer-lo d'un dia per l'altre, és millor no afegir-hi els escamarlans. L'endemà, quan escalfem el plat, els afegim i així ens estalviem que quedin secs.
Incorporem a la cassola la ceba picada i sofregim durant uns 5 minuts. Afegim el tomàquet fregit i la mel, remenem i aboquem el Fumet Natural de Marisc i Peix de Roca Aneto. Posem el conill reservat, abaixem el foc, "semitapem" la cassola i deixem coure aproximadament una hora. Podem anar rectificant de sal i pebre.
Mentrestant, piquem en un morter l'all pelat, el pa torrat, les ametlles i el julivert. Ho afegim a la cassola, remenem bé, hi posem els escamarlans i ho deixem coure 5 minuts més.
CONSELL: Si el plat el cuinem per fer-lo d'un dia per l'altre, és millor no afegir-hi els escamarlans. L'endemà, quan escalfem el plat, els afegim i així ens estalviem que quedin secs.