Conill amb escamarlans

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dolors Mateu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines del grup B i greixos saludables.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 conill a trossos petits
  • 10 escamarlans
  • 1 ceba gran
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • 1 cullerada de mel
  • 500 cc Fumet Natural de Marisc i Peix de Roca Aneto
  • 1 all
  • 12 ametlles
  • 1 llesca petita de pa torrat
  • julivert, pebre negre, sal
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

En una cassola amb oli calent fregim els escamarlans, mig minut per costat. Salpebrem i reservem. En aquest mateix oli daurem el conill per tots els costats durant ens 3 o 4 minuts. Salpebrem i reservem.

Incorporem a la cassola la ceba picada i sofregim durant uns 5 minuts. Afegim el tomàquet fregit i la mel, remenem i aboquem el Fumet Natural de Marisc i Peix de Roca Aneto. Posem el conill reservat, abaixem el foc, "semitapem" la cassola i deixem coure aproximadament una hora. Podem anar rectificant de sal i pebre.

Mentrestant, piquem en un morter l'all pelat, el pa torrat, les ametlles i el julivert. Ho afegim a la cassola, remenem bé, hi posem els escamarlans i ho deixem coure 5 minuts més.

CONSELL: Si el plat el cuinem per fer-lo d'un dia per l'altre, és millor no afegir-hi els escamarlans. L'endemà, quan escalfem el plat, els afegim i així ens estalviem que quedin secs.
Anar al contingut