Conill amb espècies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El conill es un animal de carn blanca, de baix contingut calòric i pobre en greixos, però molt ric en proteïnes de qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 conill (prèviament desossat)
1 porro
1 pastanaga
1 nap
2 xirivies
250 g de sal fina
250 grams de sal grossa
250 g de sucre
3 cullerades de cafè de pebre negre
3 cullerades de tàperes
3 branques de sajolida
un raig de vi ranci
un raig de vi blanc
gingebre
ratlladura d'una llimona
pell d'una llimona
julivert
un gra d'all
un canonet de canyella
una fulla de llorer
oli OVE
PREPARACIÓ
- Barregem en una safata 250 g de sal grossa, 250 g de sal fina, 250 g de sucre, 3 cullerades de cafè de pebre negre i la ratlladura d'una llimona.
- Posem el conill desossat dins aquesta barreja i, ben cobert, ho deixem 25 minuts a la nevera.
- Posem els ossos del conill en una safata amb paper sulfurat. La portem al forn i l'hi deixem 15 minuts a 220º.
- Tallem a bresa un porro i una pastanaga.
- En una olla exprés petita posem, torcejades, 3 branques de sajolida, julivert, un tros de gingebre pelat i un gra d'all. Hi afegim els ossos del conill torrats, ho cobrim amb aigua mineral freda i ho portem a ebullició durant 30 minuts. Ho reservem.
- Traiem el conill marinat de la nevera i el rentem amb aigua en un bol. L'eixuguem i el lliguem com si fos un tall rodó.
- Esberlem un nap i dues xirivies a trossos.
- Amb els vegetals tallats, un raig d'oli, un canonet de canyella, una fulla de llorer i la pell d'una llimona, comencem a rostir el conill.
- Hi afegim un raig de vi ranci i un raig de vi blanc. Deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim tres o quatre cullerades del brou. Ho tapem i ho deixem 10 minuts a foc baix.
- Hi afegim tres cullerades de tàperes i ho servim.