Conill amb maduixots, xocolata blanca i comí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís M. Feliu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Aliança d'Anglès, Anglès (Selva)
- Informació nutricional -Obre
Un bol de maduixots conté el 100% de la quantitat diària recomanada de vitamina CAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms de conill
- sal i oli
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 2 branques d'api
- 1/4 l d'aigua amb gas
- 1/2 l de vi (garnatxa)
- llorer
- romaní
- farigola
- ossos de conill torrats
- 1 cullerada de mantega
- Per als maduixots:
- 1/4 kg de maduixots del Maresme
- uns grans de pebre verd
- 20 g de sucre
- 1 cullerada d'aigua
- Per a la salsa de xocolata:
- 20 g de xocolata blanca
- 3 g de comí en gra
- 1 culleradeta de sal en escates
- fulles d'amanir (per al servei)
PREPARACIÓ
Per començar, en un recipient poseu els lloms de conill amb les verdures tallades (cebes, porros, pastanagues i api), les herbes aromàtiques, el vi i l'aigua amb gas i deixeu-ho en maceració durant 6 o 8 hores.
A continuació, poseu a coure el líquid resultant, juntament amb els ossos de conill torrats, i deixeu que es redueixi a fi d'aconseguir un fons de conill.
Mentrestant, talleu el llom a daus regulars, saleu-los, i marqueu-los en una paella al foc, amb una mica d'oli. Quan siguin rossos per fora, passeu-los al forn, prèviament escalfat a 180 graus, durant 6 minuts.
Per fer els maduixots, bulliu els maduixots amb una cullerada d'aigua i uns grans de pebre verd i sucre, fins que s'evapori pràcticament tota l'aigua, us quedi un caramel i els maduixots us hagin quedat foscos.
Per fer la xocolata i el comí, en un bol, fora del foc, ratlleu la xocolata i barregeu-la amb el comí en gra i una cullerada de sal en escates.
Finalment, lligueu el fons de conill, ja reduït, amb la mantega.
I ja per acabar, col·loqueu en el plat, alternant-los, un dau de conill i un de maduixot. Després, cobriu els daus amb el fons de conill, espolseu-hi la xocolata blanca amb comí per sobre i guarniu el plat amb les fulles verdes i unes gotes d'oli d'oliva.
A continuació, poseu a coure el líquid resultant, juntament amb els ossos de conill torrats, i deixeu que es redueixi a fi d'aconseguir un fons de conill.
Mentrestant, talleu el llom a daus regulars, saleu-los, i marqueu-los en una paella al foc, amb una mica d'oli. Quan siguin rossos per fora, passeu-los al forn, prèviament escalfat a 180 graus, durant 6 minuts.
Per fer els maduixots, bulliu els maduixots amb una cullerada d'aigua i uns grans de pebre verd i sucre, fins que s'evapori pràcticament tota l'aigua, us quedi un caramel i els maduixots us hagin quedat foscos.
Per fer la xocolata i el comí, en un bol, fora del foc, ratlleu la xocolata i barregeu-la amb el comí en gra i una cullerada de sal en escates.
Finalment, lligueu el fons de conill, ja reduït, amb la mantega.
I ja per acabar, col·loqueu en el plat, alternant-los, un dau de conill i un de maduixot. Després, cobriu els daus amb el fons de conill, espolseu-hi la xocolata blanca amb comí per sobre i guarniu el plat amb les fulles verdes i unes gotes d'oli d'oliva.