Conill amb moniato
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El moniato ens aporta hidrats de carboni, com la patata. El seu color ataronjat ens indica que conté betacarotens, nutrients amb efecte antioxidant, amb vitamines del grup B i C, i minerals com el magnesi i el potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,5 kg de conill
700 g de moniatos de colors
300 g de sofregit de tomàquet
20 g de carquinyolis
3 cebes
3 grans d'all
1 l de brou de gallina
Vi ranci
Anís sec
Canyella
Farigola
Orenga
Julivert
Llorer
Pebre negre
Sal
Saïm
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i una cullerada de saïm. Hi enrossim el conill, tallat a bocins i salpebrat, juntament amb 3 grans d'all aixafats. Un cop rossos, els reservem.
- A la mateixa cassola, hi enrossim els moniatos tallats a daus. En aquesta recepta, hi hem posat moniato carbassa i moniato lila. També n'hi podríeu posar de blanc o de groc, segons el que trobeu. Un cop rossos, els reservem.
- A la mateixa cassola, hi sofregim 3 cebes que haurem tallat a una mida ben menuda, juntament amb una fulla de llorer, un canonet de canyella, farigola i orenga. Si veiem que la cassola queda eixuta, hi afegim més oli. Ho sofregim uns 5 minuts, fins que la ceba estigui feta.
- Hi apugem el foc. Hi aboquem un raig de vi ranci i un altre d'anís sec.
- Un cop se n'han evaporat els alcohols, hi afegim 300 g de sofregit de tomàquet i ho integrem. Hi afegim el conill que havíem enrossit, excepte el fetge i els ronyons. Hi aboquem 1 l de brou de gallina, reservant-ne una mica per a després. Ho tapem i deixem que faci xup-xup a foc baix durant 20 minuts.
- Fem una picada amb el fetge i els ronyons enrossits del conill, 20 g de carquinyolis i els 3 alls enrossits del principi, sense pela. Ho deixatem amb la mica de brou que havíem reservat abans.
- Incorporem la picada i els moniatos enrossits a la cassola. Ho integrem, ho tapem i deixem que es cogui 10 minuts.
- És un guisat que, d'un dia per l'altre, millora. Ho servim amb una mica de farigola i julivert picat per sobre.