Conill amb prunes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de conill és una carn blanca i molt lleugera, ja que té pocs greixos i poc colesterol; a més és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 conill
- 4 prunes president
- 4 cebes tendres
- 1 taronja
- 1 cabeça d'alls
- 2 grans d'all
- 150 ml de vinagre de Merlot
- Angostura
- Anís estrellat
- Vi ranci
- Sucre morè
- Gingebre
- Farigola
- Pebre de Sichuan
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Molem una mica de pebre de Sichuan en un morter. L'aboquem en un bol, on afegim dos grans d'all que ratllem, el conill ja tallat a bocins i salat, i un bon raig d'oli. Ho barregem tot bé i ho deixem amarant-se.
- Mentrestant, traiem els pinyols de les prunes i les tallem a quarts. Les marquem en una paella, per la banda de la polpa. Quan veiem que agafen color d'enrossit, hi aboquem un raig de vi ranci. Hi aboquem també el suc i la pela d'una taronja, 150 ml de vinagre de Merlot, gingebre que ratllarem i un anís estrellat. Hi abaixem el foc i deixem que vagi fent, quinze minuts, al mínim.
- Descartem la pela de la taronja i l'anís. Hi afegim una mica de sucre morè i unes quantes gotes d'angostura, i l'hi deixem cinc minuts més, amb el foc al mínim, i ja tindrem la salsa de prunes.
- Per fer la carn, posem una mica d'oli en una paella, hi refreguem una cabeça d'alls partida pel mig i hi enrossim el conill que teníem amarant-se.
- Quan el conill hagi agafat color, hi afegim farigola fresca i la part blanca de quatre cebes tendres que haurem tallat a juliana.
- Quan la ceba perd fermesa, hi afegim un raig de vi ranci i ho deixem coent-se fins que notem que l'alcohol s'ha evaporat.
- Ho emplatem amb la salsa de prunes i una mica de la part verda de la ceba tendra, tallada a rodelles.