Conill amb prunes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de conill és una carn blanca i molt lleugera, ja que té pocs greixos i poc colesterol; a més és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 conill 
  • 4 prunes president
  • 4 cebes tendres
  • 1 taronja
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 grans d'all
  • 150 ml de vinagre de Merlot
  • Angostura
  • Anís estrellat
  • Vi ranci
  • Sucre morè
  • Gingebre
  • Farigola
  • Pebre de Sichuan
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Molem una mica de pebre de Sichuan en un morter. L'aboquem en un bol, on afegim dos grans d'all que ratllem, el conill ja tallat a bocins i salat, i un bon raig d'oli. Ho barregem tot bé i ho deixem amarant-se.
  2. Mentrestant, traiem els pinyols de les prunes i les tallem a quarts. Les marquem en una paella, per la banda de la polpa. Quan veiem que agafen color d'enrossit, hi aboquem un raig de vi ranci. Hi aboquem també el suc i la pela d'una taronja, 150 ml de vinagre de Merlot, gingebre que ratllarem i un anís estrellat. Hi abaixem el foc i deixem que vagi fent, quinze minuts, al mínim.
  3. Descartem la pela de la taronja i l'anís. Hi afegim una mica de sucre morè i unes quantes gotes d'angostura, i l'hi deixem cinc minuts més, amb el foc al mínim, i ja tindrem la salsa de prunes.
  4. Per fer la carn, posem una mica d'oli en una paella, hi refreguem una cabeça d'alls partida pel mig i hi enrossim el conill que teníem amarant-se.
  5. Quan el conill hagi agafat color, hi afegim farigola fresca i la part blanca de quatre cebes tendres que haurem tallat a juliana.
  6. Quan la ceba perd fermesa, hi afegim un raig de vi ranci i ho deixem coent-se fins que notem que l'alcohol s'ha evaporat.
  7. Ho emplatem amb la salsa de prunes i una mica de la part verda de la ceba tendra, tallada a rodelles.
Anar al contingut