Conill en escabetx picant

INGREDIENTS

  • 1 conill petit desossat

    125 g de farina                                  

    600 ml de brou de pollastre

    100 ml de vi ranci

    80 ml de vinagre de vi blanc

    4 raves petits

    4 patates agres

    3 grans d'all o 1 de gros

    2 porros

    2 branquetes de julivert

    2 bitxos frescos

    1 llimona

    2 culleres de pebre vermell fumat dolç      

    1 cullera de pebre vermell fumat picant

    Pebre negre

    Tàperes                     

    Orenga

    Llorer

    Oli OVE

    Marduix

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem 3 grans d'all i laminem els bitxos.
  2. En una cassola amb oli OVE fem ballar alls i el bitxo fresc.
  3. Tallem a la juliana 2 porros.
  4. Quan els alls estiguin una mica daurats, hi afegim els porros, una fulla de llorer,una mica l'orenga i una mica de marduix. Abaixem el foc.
  5. Quan els porros estiguin tous, pugem el foc i hi afegim dos culleres de cafè de pebre fumat dolç i una de pebre fumat picant.
  6. Ofeguem el contingut de la cassola amb els 100 ml de vi ranci i 80 ml de vinagre de vi blanc. Ho salpebrem i baixem el foc.
  7. Escalfem en una cassola 600 ml de brou de pollastre.
  8. Quan els alcohols hagin evaporat, hi afegim els 600 ml de brou de pollastre i pugem el foc.
  9. Per evitar que s'oxidin les patates un cop tallades, preparem un bol d'aigua mineral amb el suc d'una llimona i 2 branquetes de julivert.
  10. Amb una mandolina ratllem a palla 4 patates agres.
  11. Conservem les patates amb aigua.
  12. Salpebrem el conill trossejat a mida mossegada.
  13. Preparem un plat amb farina i posem una paella amb oli confitat al foc.
  14. Enfarinem el conill i el fregim suaument.
  15. Passem el conill fregit a la cassola on tenim l'escabetx, ho tapem i ho deixem coure amb la cassola tapada uns 30 minuts.
  16. Traiem les patates de l'aigua i les assequem bé.
  17. Fregim les patates.
  18. Posem les patates damunt d'un paper de cuina perquè perdin l'oli sobrant i després les reservem en un altre recipient. Ho salpebrem.
  19. Tallem 4 raves a rodanxes.
  20. Quan faltin 5 minuts per fer els 30, afegim a la cassola del conill unes tàperes i els raves tallats a rodanxes. Ho deixem coure els 5 minuts restants.
  21. Ho posem en un tàper, ho deixem refredar i ja ens ho podem menjar amb les patates fregides.
Anar al contingut