Conill en escabetx picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 conill petit desossat
125 g de farina
600 ml de brou de pollastre
100 ml de vi ranci
80 ml de vinagre de vi blanc
4 raves petits
4 patates agres
3 grans d'all o 1 de gros
2 porros
2 branquetes de julivert
2 bitxos frescos
1 llimona
2 culleres de pebre vermell fumat dolç
1 cullera de pebre vermell fumat picant
Pebre negre
Tàperes
Orenga
Llorer
Oli OVE
Marduix
PREPARACIÓ
- Pelem 3 grans d'all i laminem els bitxos.
- En una cassola amb oli OVE fem ballar alls i el bitxo fresc.
- Tallem a la juliana 2 porros.
- Quan els alls estiguin una mica daurats, hi afegim els porros, una fulla de llorer,una mica l'orenga i una mica de marduix. Abaixem el foc.
- Quan els porros estiguin tous, pugem el foc i hi afegim dos culleres de cafè de pebre fumat dolç i una de pebre fumat picant.
- Ofeguem el contingut de la cassola amb els 100 ml de vi ranci i 80 ml de vinagre de vi blanc. Ho salpebrem i baixem el foc.
- Escalfem en una cassola 600 ml de brou de pollastre.
- Quan els alcohols hagin evaporat, hi afegim els 600 ml de brou de pollastre i pugem el foc.
- Per evitar que s'oxidin les patates un cop tallades, preparem un bol d'aigua mineral amb el suc d'una llimona i 2 branquetes de julivert.
- Amb una mandolina ratllem a palla 4 patates agres.
- Conservem les patates amb aigua.
- Salpebrem el conill trossejat a mida mossegada.
- Preparem un plat amb farina i posem una paella amb oli confitat al foc.
- Enfarinem el conill i el fregim suaument.
- Passem el conill fregit a la cassola on tenim l'escabetx, ho tapem i ho deixem coure amb la cassola tapada uns 30 minuts.
- Traiem les patates de l'aigua i les assequem bé.
- Fregim les patates.
- Posem les patates damunt d'un paper de cuina perquè perdin l'oli sobrant i després les reservem en un altre recipient. Ho salpebrem.
- Tallem 4 raves a rodanxes.
- Quan faltin 5 minuts per fer els 30, afegim a la cassola del conill unes tàperes i els raves tallats a rodanxes. Ho deixem coure els 5 minuts restants.
- Ho posem en un tàper, ho deixem refredar i ja ens ho podem menjar amb les patates fregides.