Consomé de vaca i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els brous i consomés poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set, però en què les necessitats són equivalents a les d'altres estacions.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per al brou
2 tomàquets
1 porro
2 ossos de genoll
peu de vaca
1 ceba
2 pastanagues
1 gra d'all
1 fulla de llorer
1 manat de julivert
4 xiitakes
Per a la guarnició
4 ous
pebre
farigola
salsa de soja
Per a les crudités
1 patata petita
2 pastanagues
2 branques d'api
4 xiitakes
oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en una safata al forn un peu de vaca i els dos ossos dels genolls.
- Separem quatre rovells d'ou i els deixem dins d'un bol coberts amb salsa de soja durant dues hores i mitja.
- Tallem a bresa dos tomàquets, un porro, una ceba, dues pastanagues i quatre xiitakes i els posem dins d'una olla exprés.
- Afegim a l'olla un gra d'all, una fulla de llorer i un manat de julivert.
- Traiem els ossos del forn i els afegim a l'olla. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts. Ho deixem reposar durant una hora i mitja.
- Amb un cullerot passem el brou a una altra cassola evitant endur-nos impureses i ho deixem reduir a foc viu. Retirem la bromera que pugui aparèixer.
- Tallem a la brunesa quatre xiitakes i els escaldem amb aigua 3 minuts amb un polsim de sal.
- Tallem a la brunesa una patata petita , dues pastanagues i dues branques d'api.
- Traiem els bolets escaldats del pot i els marquem en una paella amb oli OVE.
- A la mateixa cassola on hem escaldat els xiitakes, escaldem les crudités tallades durant 5 minuts.
- Afegim els bolets marcats al brou.
- Ho servim afegint-hi un rovell d'ou, les crudités i unes fulles de farigola i pebre negre.