Consomé de vegetals i bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: MARC RIBAS
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 l d'aigua mineral  

    10 xiitakes  

    8 nous pelades naturals   

    6 xampinyons portobello   

    2 cullerades de salsa de soja   

    1 porro  

    1 pastanaga  

    1 branca d'api  

    1 gra d'all  

    Pinyons ibèrics  

    Gingebre fresc  

    Julivert  

    Vi ranci  

    Cibulet  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per preparar un brou. En una olla a pressió hi posarem 1 litre d'aigua mineral, 1 porro (part verda), 10 xiitakes, gingebre fresc tallat i un manat de julivert. Ho courem 20 minuts i ho deixarem reposar 1 hora. Després ho colarem.  
  2. En una paella hi sofregim 1 gra d'all i 1 dit de gingebre tallats a microbrunesa. Els farem suar amb un raig d'oli. Després hi afegirem un raig de vi ranci.  
  3. Fem una picada amb 8 nous pelades naturals i dues cullerades de soja fins a obtenir una salsa.  
  4. Prepararem els vegetals per al consomé. Tallarem a brunesa 1 porro (part blanca), 1 pastanaga i 1 branca d'api. Les afegirem al brou juntament amb el sofregit d'all i gingebre i dues cullerades de picada. Hi posarem un cercle de paper sulfurat per preservar el brou i ho cuinarem a foc baix durant 15 minuts.  
  5. Saltem en una paella sense oli 6 xampinyons portobello.  
  6. Torrem en una altra paella un grapat de pinyons ibèrics vigilant que no es cremin.  
  7. Emplatem amb el consomé, els portobellos saltats, els pinyons torrats i una mica de cibulet. 
Anar al contingut