Consomé de vegetals i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: MARC RIBAS
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 l d'aigua mineral
10 xiitakes
8 nous pelades naturals
6 xampinyons portobello
2 cullerades de salsa de soja
1 porro
1 pastanaga
1 branca d'api
1 gra d'all
Pinyons ibèrics
Gingebre fresc
Julivert
Vi ranci
Cibulet
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem per preparar un brou. En una olla a pressió hi posarem 1 litre d'aigua mineral, 1 porro (part verda), 10 xiitakes, gingebre fresc tallat i un manat de julivert. Ho courem 20 minuts i ho deixarem reposar 1 hora. Després ho colarem.
- En una paella hi sofregim 1 gra d'all i 1 dit de gingebre tallats a microbrunesa. Els farem suar amb un raig d'oli. Després hi afegirem un raig de vi ranci.
- Fem una picada amb 8 nous pelades naturals i dues cullerades de soja fins a obtenir una salsa.
- Prepararem els vegetals per al consomé. Tallarem a brunesa 1 porro (part blanca), 1 pastanaga i 1 branca d'api. Les afegirem al brou juntament amb el sofregit d'all i gingebre i dues cullerades de picada. Hi posarem un cercle de paper sulfurat per preservar el brou i ho cuinarem a foc baix durant 15 minuts.
- Saltem en una paella sense oli 6 xampinyons portobello.
- Torrem en una altra paella un grapat de pinyons ibèrics vigilant que no es cremin.
- Emplatem amb el consomé, els portobellos saltats, els pinyons torrats i una mica de cibulet.