Cookies tendres de brownie
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Preparar els dolços a casa fa que puguem controlar la bona qualitat dels ingredients, per tant, seran aliments igualment energètics però amb ingredients de millor qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 ous de gallina mida L
135 g sucre morè
200 g xocolata negra fondant
Sal fina
60 g mantega
100 g farina fluixa
1/2 culleradeta d'impulsor
160 g xocolata blanca
PREPARACIÓ
- Posem una olla al foc amb aigua. Ha de ser una olla on hi puguem col·locar a sobre un bol per fer un bany maria.
- Esmicolem la xocolata negra fondant i la posem en un bol que encaixem a l'olla. Deixem que la xocolata es vagi fonent. Es pot fondre la xocolata al microones, però fent coccions curtes i remenant cada 30 segons perquè no es cremi.
- Tallem a dauets la mantega i l'afegim al bol quan la xocolata s'ha fos. Integrem i deixem que es vagi fonent.
- En un altre bol, trenquem 2 ous mida L i hi afegim 1/2 culleradeta de sal i 45 g de sucre morè. Muntem amb varetes elèctriques. Afegim 45 g més de sucre morè. Tornem a muntar. Aboquem els últims 45 g de sucre morè i muntem.
- Passem a aquest bol la xocolata desfeta i la integrem, suaument perquè no es perdi l'aire, amb una vareta manual.
- Afegim al bol, tamisant-ho, 100 g de farina fluixa i 1/2 culleradeta d'impulsor. Integrem amb moviments embolcallants amb la vareta manual.
- Tallem a bocins petits la xocolata blanca. En reservem uns trossets i la resta l'afegim al bol. Integrem fent servir una llengua. Tapem el bol i el reservem a la nevera durant 30 minuts.
- Fem boletes de la massa amb una cullera de boles de gelat i les anem col·locant en una safata de forn amb paper sulfurat, una mica separades perquè no s'enganxin en créixer amb l'escalfor. A cada galeta hi posem els trossets de xocolata blanca que hem reservat.
- Enfornem durant 9 minuts a 170 ºC. Un cop cuites les cookies, esperem que estiguin temperades per desenganxar-les del paper, i així no es trencaran. I ja tenim les cookies tendres de brownies a punt.