Coques de patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta coca és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta, ideal per a un berenar energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de farina de força
150 g de patata kennebec
50 g de llard
100 g de sucre blanc
2 ous
30 ml de llet
3 g de llevat sec de forner
15 ml d'oli de gira-sol
2 g de sal
Sucre de llustre
Sobrassada
PREPARACIÓ
- Netegem les patates i les bullim 15 minuts en una olla amb aigua i sal. Un cop cuites les traiem de l'olla i les deixem temperar.
- Pelem les patates i les reservem.
- Dissolem el llevat en la llet freda i reservem.
- Agafem un got de túrmix i hi posem la farina de força, la patata cuita tallada, el llard, el sucre blanc, els ous i la llet. Ho triturem fins que quedi una textura fina sense grumolls.
- Posem la massa a la pastadora i ho pastem durant 30 minuts a velocitat baixa.
- Traiem la massa de la pastadora i la filmem a pell, deixant que reposi 1 hora en un lloc fresc.
- Desemboliquem la massa, la tornem a posar a la pastadora i incorporem l'oli de gira-sol i la sal. Pastem de nou durant 10 minuts a velocitat baixa.
- Passats els 10 minuts traiem la massa, la filmem de nou i la deixem reposar 12 hores.
- Enretirem el paper film de la massa i la dividim en 10 trossos. Els bolegem i posem sobre una safata de forn amb paper sulfurat.
- Filmem la safata i deixem reposar les boles 2 hores.
- Traiem el paper film de la safata i la posem al forn a 160 graus on també hi haurà una safata amb aigua calenta a la base perquè hi hagi vapor durant la cocció.
- Coem les coques durant 20 minuts.
- Traiem del forn les coques i les deixem refredar sobre una reixeta.
- Servim espolvorejant les coques amb sucre llustre. Opcionalment es poden farcir amb sobrassada.