Cor trenat amb cireres
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i en polifenols, potents antioxidants amb una funció protectora de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg cireres
400 g sucre morè
1 pasta de full
1 taronja
1 beina vainilla
1 ou
1 full gelatina
Ametlla trossejada
PREPARACIÓ
- Traiem el pinyol a les cireres i les tallem pel mig.
- En un pot hi posem les cireres tallades, una pela de taronja, la carn d'una beina de vainilla i 400 g de sucre morè. Ho cuinarem una hora i mitja a foc lent i ho anirem remenant cada quinze minuts perquè no s'enganxi.
- Posem a hidratar un full de gelatina en aigua freda.
- Un cop passat el temps de cocció, retirem la pela de taronja i la beina.
- Ho triturem tot a dins del mateix pot.
- Afegim al triturat la gelatina hidratada i ho integrem. Ho haurem de refredar un mínim d'una hora a la nevera i ho passarem a una mànega pastissera.
- Tallem en dos al llarg la pasta de full. Cada part, la tallem en tres (6 tires de 5 cm).
- Afegim a cada tira un fil de la melmelada que tenim a la mànega. Tanquem la tira fent una forma tubular. Fem el mateix amb totes les tires.
- Trenem les tires amb forma de cor.
- Batem un ou i pintem el cor.
- Afegim per sobre el cor l'ametlla trossejada.
- Ho enfornem 25 minuts a 200º.
- Un cop fora del forn ho deixarem temperar i ja podrem menjar-nos-el.