Corball amb cloïsses
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El corball és un peix blanc amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, i un baix contingut en greixos, propietats que fan que sigui un aliment de molt fàcil digestió.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 corball
- 500 g cloïssa del Carril
- 600 ml oli d'oliva suau
- 200 g mongeta plana
- 4 alls
- Vi blanc escumós
- Mantega
- Manat de julivert
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem un corball tallat a supremes dins un bany de sal a la nevera. Són 10 grams de sal per litre d'aigua i 20 minuts.
- Posem mig kilo de cloïsses del Carril en un altre bany de sal, però aquest serà del 30%, és a dir, 30 grams de sal per litre, perquè deixin anar la sorra, si és que en tenen. Aquest bany de sal haurà de ser de 20 minuts com a mínim.
- Posem a escalfar al foc un pot amb aigua i fem que bulli, mentre preparem un bol d'aigua amb gel.
- Quan l'aigua estigui bullint, apaguem el foc, hi tirem un manat de julivert i l'hi deixem uns segons.
- Després posem el julivert al bol d'aigua amb gel.
- Un cop tallada la cocció del julivert, l'escorrem i l'eixuguem amb un drap.
- Posem el julivert a un got batedor i hi afegim 600 ml d'oli d'oliva suau.
- Ho triturem tot.
- Portem el julivert triturat amb oli a un colador de malla fina, perquè es vagi filtrant.
- Posem dins un pot al foc l'oli filtrat i 4 grans d'all aixafats.
- Ho escalfem a 60 ºC.
- Si el corball ja ha passat els 20 minuts del bany de sal, el rescatem i l'assequem.
- En una safata hi posem el peix i el cobrim amb l'oli de julivert calent. El peix ha de quedar cobert d'oli.
- Ho portem al forn 20 minuts a 65 ºC.
- Mentrestant, posem una paella al foc i tallem al biaix 200 g de mongeta plana neta.
- Afegim una nou de mantega a la paella i, tot seguit, la mongeta, que la saltem 5 minuts amb la mantega.
- Afegim a la paella 500 g de cloïsses del Carril ja purgades.
- Afegim un raig de vi blanc escumós a la paella i deixem que s'evapori. S'hi estarà uns dos minuts.
- A mesura que les cloïsses s'obren, les anem retirant.
- Quan són totes fora de la paella, hi afegim una mica de l'oli del corball per lligar un pil-pil a la paella amb les mongetes.
- Emplatem una porció de peix, les cloïsses i el pil-pil amb mongeta.