Corball amb cloïsses

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El corball és un peix blanc amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, i un baix contingut en greixos, propietats que fan que sigui un aliment de molt fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 corball

  • 500 g cloïssa del Carril
  • 600 ml oli d'oliva suau 
  • 200 g mongeta plana 
  • 4 alls
  • Vi blanc escumós 
  • Mantega
  • Manat de julivert
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem un corball tallat a supremes dins un bany de sal a la nevera. Són 10 grams de sal per litre d'aigua i 20 minuts.
  2. Posem mig kilo de cloïsses del Carril en un altre bany de sal, però aquest serà del 30%, és a dir, 30 grams de sal per litre, perquè deixin anar la sorra, si és que en tenen. Aquest bany de sal haurà de ser de 20 minuts com a mínim.
  3. Posem a escalfar al foc un pot amb aigua i fem que bulli, mentre preparem un bol d'aigua amb gel. 
  4. Quan l'aigua estigui bullint, apaguem el foc, hi tirem un manat de julivert i l'hi deixem uns segons. 
  5. Després posem el julivert al bol d'aigua amb gel.
  6. Un cop tallada la cocció del julivert, l'escorrem i l'eixuguem amb un drap. 
  7. Posem el julivert a un got batedor i hi afegim 600 ml d'oli d'oliva suau.
  8. Ho triturem tot.
  9. Portem el julivert triturat amb oli a un colador de malla fina, perquè es vagi filtrant.
  10. Posem dins un pot al foc l'oli filtrat i 4 grans d'all aixafats.
  11. Ho escalfem a 60 ºC.
  12. Si el corball ja ha passat els 20 minuts del bany de sal, el rescatem i l'assequem.
  13. En una safata hi posem el peix i el cobrim amb l'oli de julivert calent. El peix ha de quedar cobert d'oli.
  14. Ho portem al forn 20 minuts a 65 ºC.
  15. Mentrestant, posem una paella al foc i tallem al biaix 200 g de mongeta plana neta.
  16. Afegim una nou de mantega a la paella i, tot seguit, la mongeta, que la saltem 5 minuts amb la mantega.
  17. Afegim a la paella 500 g de cloïsses del Carril ja purgades.
  18. Afegim un raig de vi blanc escumós a la paella i deixem que s'evapori. S'hi estarà uns dos minuts.
  19. A mesura que les cloïsses s'obren, les anem retirant.
  20. Quan són totes fora de la paella, hi afegim una mica de l'oli del corball per lligar un pil-pil a la paella amb les mongetes. 
  21. Emplatem una porció de peix, les cloïsses i el pil-pil amb mongeta.
Anar al contingut