Corbina amb carxofes i albergínia

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La cocció a la papillota és molt interessant des del punt de vista nutricional, ja que és baixa en greixos i manté les vitamines de les verduresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 supremes de corbina

  • 4 carxofes
  • 1 albergínia
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llesca de pa torrat
  • 1 llimona
  • Mel 
  • Vinagre de Xerès
  • 30 g d'anous 
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre
  • Menta
  • Farigola

PREPARACIÓ

  1. Tallem pel mig una albergínia.
  2. Fem talls en forma de rombe a la carn de l'albergínia, perquè es cogui més bé. 
  3. En una safata al forn hi posem l'albergínia amb la carn mirant cap amunt, una mica de sal, pebre, un raig d'oli i una cabeça d'alls sencera.
  4. Ho portem al forn 20 minuts a 180 graus.
  5. Pelem 4 carxofes fins a quedar-nos amb el cor. Les tallem finament a llesques.
  6. Muntem les papillotes posant una de les carxofes tallades a la base, una mica de sal, oli i un raig de llimona. A sobre, hi posem la suprema de peix i la salem. Hi posem una mica de menta i unes branques de farigola. 
  7. Tanquem la papillota amb cordill de bridar.
  8. Si han passat els 20 minuts de forn de les albergínies, les traiem del forn i a la mateixa temperatura hi posem el peix, que s'hi haurà d'estar 20 minuts més.
  9. Posem a un bol una llesca de pa torrat i l'enxopem amb un raig de vinagre de Xerès.
  10. Pelem l'albergínia cuita i en traiem les llavors, si en té massa. 
  11. Posem a un got batedor l'albergínia pelada, el pa remullat amb el vinagre, un raig de mel, oli OVE, sal i la carn de l'all escalivat. 
  12. També hi afegim 30 g de nous. Ho turbinem fins a tenir una crema espessa. Posem aquesta crema a la mànega pastissera.
  13. Si han passat els 20 minuts del peix del forn, el traiem. Obrim els farcells i emplatem amb cura.
  14. Al costat del peix, hi posem una mica de la crema d'albergínies.
Anar al contingut