Corbina amb carxofes i albergínia
INGREDIENTS
4 supremes de corbina
- 4 carxofes
- 1 albergínia
- 1 cabeça d'alls
- 1 llesca de pa torrat
- 1 llimona
- Mel
- Vinagre de Xerès
- 30 g d'anous
- Oli OVE
- Sal
- Pebre
- Menta
- Farigola
PREPARACIÓ
- Tallem pel mig una albergínia.
- Fem talls en forma de rombe a la carn de l'albergínia, perquè es cogui més bé.
- En una safata al forn hi posem l'albergínia amb la carn mirant cap amunt, una mica de sal, pebre, un raig d'oli i una cabeça d'alls sencera.
- Ho portem al forn 20 minuts a 180 graus.
- Pelem 4 carxofes fins a quedar-nos amb el cor. Les tallem finament a llesques.
- Muntem les papillotes posant una de les carxofes tallades a la base, una mica de sal, oli i un raig de llimona. A sobre, hi posem la suprema de peix i la salem. Hi posem una mica de menta i unes branques de farigola.
- Tanquem la papillota amb cordill de bridar.
- Si han passat els 20 minuts de forn de les albergínies, les traiem del forn i a la mateixa temperatura hi posem el peix, que s'hi haurà d'estar 20 minuts més.
- Posem a un bol una llesca de pa torrat i l'enxopem amb un raig de vinagre de Xerès.
- Pelem l'albergínia cuita i en traiem les llavors, si en té massa.
- Posem a un got batedor l'albergínia pelada, el pa remullat amb el vinagre, un raig de mel, oli OVE, sal i la carn de l'all escalivat.
- També hi afegim 30 g de nous. Ho turbinem fins a tenir una crema espessa. Posem aquesta crema a la mànega pastissera.
- Si han passat els 20 minuts del peix del forn, el traiem. Obrim els farcells i emplatem amb cura.
- Al costat del peix, hi posem una mica de la crema d'albergínies.