Cordero al asador (Xai rostit) - Argentina

- Programa: Karakia
- Cuina: Cristian Trozzi, Andorra
INGREDIENTS
- 1 xai
- julivert
- orenga
- comí
- alls
- vinagre
- oli
PREPARACIÓ
Aquest xai cal adobar-lo el dia abans de menjar-se'l. Anirà molt millor si demaneu a la carnisseria que us l'obrin en canal de dalt a baix.
Per preparar l'adob feu una bona picada d'all i julivert i barregeu-la amb unes quantes cullerades d'orenga i comí mòlts.
Deixateu aquesta barreja en oli abundant i aromatitzeu-la amb un raig de vinagre.
L'endemà prepareu unes bones brases per coure el xai.
Lligueu-lo amb un filferro per cada pota a una barra de ferro que el pugui sostenir i deixeu-lo coure a la brasa entre 5 i 6 hores.
De tant en tant, amb un pinzell, aneu-lo untant amb la salsa de l'adob.
Per preparar l'adob feu una bona picada d'all i julivert i barregeu-la amb unes quantes cullerades d'orenga i comí mòlts.
Deixateu aquesta barreja en oli abundant i aromatitzeu-la amb un raig de vinagre.
L'endemà prepareu unes bones brases per coure el xai.
Lligueu-lo amb un filferro per cada pota a una barra de ferro que el pugui sostenir i deixeu-lo coure a la brasa entre 5 i 6 hores.
De tant en tant, amb un pinzell, aneu-lo untant amb la salsa de l'adob.