Cors de carxofes fregits
INGREDIENTS
1 pot de cors de carxofes (330 g)
Farina de blat
Midó de blat de moro
Sal
Oli d'oliva verge extra
1 llimona
1 llima
Maionesa
Piri-piri
Romesco
PREPARACIÓ
- Posem una cassola o una paella amb força oli d'oliva verge extra al foc.
- Obrim un pot de cors de carxofa en conserva i les escorrem. Podem tallar pel mig les carxofes si convé.
- Posem els cors escorreguts en un plat i els amanim amb llimona, per rebaixar el punt de vinagre d'aquesta conserva. Ho barregem tot perquè el suc de la llimona arribi a tot arreu. També salpebrem una mica les carxofes.
- Posem en una carmanyola farina de blat i farina o midó de blat de moro i ho barregem amb una forquilla. Afegim a la carmanyola els cors escorreguts, tapem el recipient i sacsem per enfarinar les carxofes.
- Traiem l'excés de farina dels cors i els anem fregint, en tandes, en força oli ben calent.
- Un cop estiguin fregits, els posarem en una safata amb paper absorbent. Traurem el paper un cop hagi xuclat l'oli per evitar que les carxofes s'estovin.
- Acompanyem les carxofes amb dues salses. Una salsa romesco que podem comprar feta i una maionesa, que també pot ser comprada, però a la qual li donarem un toc picant i àcid barrejant-hi una espècie procedent del Marroc, el piri-piri, i una mica de suc de llima.