Costella confitada amb préssecs
INGREDIENTS
- 1 costellam de porc
- 2 préssecs d'aigua
- 10 boles de pebre negre
- 5 grans d'all
- 1,3 l d'oli per confitar
- 50 g de mantega
- 1 bitxo vermell fresc picant
- 20 ml de vinagre balsàmic
- 1 clau
- Sucre
- Sal
- Oli
PREPARACIÓ
1. Tenim una olla amb oli calent escalfant-se.
2. Agafem un costellam de porc i hi repelem la pell de la part de l'os.
3. Per tal que ens càpiga en una safata de forn, el partirem per la meitat. El salarem per les dues cares i el reservarem a la safata.
4. Hi afegim 5 grans d'all, que aixafem. També hi posem una branca de canyella i 10 boles de pebre negre, que partim amb ganivet.
5. Cobrim el costellam amb 1,3 litres d'oli de confitar ja calent a 150 ºC. El que volem és que la temperatura de la safata estigui a 100 ºC. Com que la carn està freda, la temperatura de l'oli baixarà fins a arribar a aquesta temperatura. Ho tapem i ho enfornem per confitar-ho durant 5 hores a 100 ºC.
6. Un cop passades les 5 hores, desossem el costellam i el reservem en una carmanyola i el portem a la nevera perquè baixi la seva temperatura.
7. L'oli restant el colarem i el reservarem per aprofitar-lo per altres receptes de carn o per fer confitats.
8. Recuperem la carmanyola amb el costellam i agafem 2 préssecs d'aigua nets i els despinyolem. Posteriorment els tallem en 12 bocins.
9. Posem una paella al foc i hi afegim 50 g de mantega. Quan estigui fosa, hi afegim els préssecs tallats i els saltem.
10. Hi afegim dues cullerades de sucre, un raig de vinagre balsàmic, 1 clau, 1 bitxo vermell fresc picant, que buidem i tallem a rodelles, i ho integrem bé.
11. Quan ho tinguem tot ben unificat, ho retirem del foc.
12. Posem la planxa al foc i la deixem escalfant-se.
13. Tallem pel mig cada costellam fent que en quedin 4 porcions i els afegim a la paella juntament amb un raig d'oli. Marquem per les dues bandes fins que quedi cruixent.
14. Un cop tinguem el costellam marcat, el tallarem a tires.
15. Emplatem les tires de costellam i hi afegim al damunt salsa agredolça de préssecs.
2. Agafem un costellam de porc i hi repelem la pell de la part de l'os.
3. Per tal que ens càpiga en una safata de forn, el partirem per la meitat. El salarem per les dues cares i el reservarem a la safata.
4. Hi afegim 5 grans d'all, que aixafem. També hi posem una branca de canyella i 10 boles de pebre negre, que partim amb ganivet.
5. Cobrim el costellam amb 1,3 litres d'oli de confitar ja calent a 150 ºC. El que volem és que la temperatura de la safata estigui a 100 ºC. Com que la carn està freda, la temperatura de l'oli baixarà fins a arribar a aquesta temperatura. Ho tapem i ho enfornem per confitar-ho durant 5 hores a 100 ºC.
6. Un cop passades les 5 hores, desossem el costellam i el reservem en una carmanyola i el portem a la nevera perquè baixi la seva temperatura.
7. L'oli restant el colarem i el reservarem per aprofitar-lo per altres receptes de carn o per fer confitats.
8. Recuperem la carmanyola amb el costellam i agafem 2 préssecs d'aigua nets i els despinyolem. Posteriorment els tallem en 12 bocins.
9. Posem una paella al foc i hi afegim 50 g de mantega. Quan estigui fosa, hi afegim els préssecs tallats i els saltem.
10. Hi afegim dues cullerades de sucre, un raig de vinagre balsàmic, 1 clau, 1 bitxo vermell fresc picant, que buidem i tallem a rodelles, i ho integrem bé.
11. Quan ho tinguem tot ben unificat, ho retirem del foc.
12. Posem la planxa al foc i la deixem escalfant-se.
13. Tallem pel mig cada costellam fent que en quedin 4 porcions i els afegim a la paella juntament amb un raig d'oli. Marquem per les dues bandes fins que quedi cruixent.
14. Un cop tinguem el costellam marcat, el tallarem a tires.
15. Emplatem les tires de costellam i hi afegim al damunt salsa agredolça de préssecs.