Costella confitada amb préssecs

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els préssecs són rics en betacarotens (provitamina A), que ajuden al manteniment de la pell, de la visió i del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 costellam de porc
  • 2 préssecs d'aigua
  • 10 boles de pebre negre 
  • 5 grans d'all
  • 1,3 l d'oli per confitar
  • 50 g de mantega
  • 1 bitxo vermell fresc picant
  • 20 ml de vinagre balsàmic
  • 1 clau
  • Sucre
  • Sal 
  • Oli

PREPARACIÓ

1.    Tenim una olla amb oli calent escalfant-se.
2.    Agafem un costellam de porc i hi repelem la pell de la part de l'os.
3.    Per tal que ens càpiga en una safata de forn, el partirem per la meitat. El salarem per les dues cares i el reservarem a la safata. 
4.    Hi afegim 5 grans d'all, que aixafem. També hi posem una branca de canyella i 10 boles de pebre negre, que partim amb ganivet. 
5.    Cobrim el costellam amb 1,3 litres d'oli de confitar ja calent a 150 ºC. El que volem és que la temperatura de la safata estigui a 100 ºC. Com que la carn està freda, la temperatura de l'oli baixarà fins a arribar a aquesta temperatura. Ho tapem i ho enfornem per confitar-ho durant 5 hores a 100 ºC.
6.    Un cop passades les 5 hores, desossem el costellam i el reservem en una carmanyola i el portem a la nevera perquè baixi la seva temperatura. 
7.    L'oli restant el colarem i el reservarem per aprofitar-lo per altres receptes de carn o per fer confitats. 
8.    Recuperem la carmanyola amb el costellam i agafem 2 préssecs d'aigua nets i els despinyolem. Posteriorment els tallem en 12 bocins. 
9.    Posem una paella al foc i hi afegim 50 g de mantega. Quan estigui fosa, hi afegim els préssecs tallats i els saltem. 
10.  Hi afegim dues cullerades de sucre, un raig de vinagre balsàmic, 1 clau, 1 bitxo vermell fresc picant, que buidem i tallem a rodelles, i ho integrem bé.
11.  Quan ho tinguem tot ben unificat, ho retirem del foc. 
12.  Posem la planxa al foc i la deixem escalfant-se.
13.  Tallem pel mig cada costellam fent que en quedin 4 porcions i els afegim a la paella juntament amb un raig d'oli. Marquem per les dues bandes fins que quedi cruixent. 
14.    Un cop tinguem el costellam marcat, el tallarem a tires. 
15.    Emplatem les tires de costellam i hi afegim al damunt salsa agredolça de préssecs.
Anar al contingut