Costellam amb vinagre de magrana

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La magrana és un fruit ric en potassi molt versàtil, es pot utilitzar tant en preparacions dolces com salades.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    175 g pebrot escalivat

    75 g mel

    50 ml glaça de porc

    3 magranes

    1 tira desossada costellam de porc

    1 llimona

    1 gra d'all

    Nous

    Pebre Alep

    Comí en pols

    Oli OVE

    Vinagre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a una tira desossada de costellam de porc. El posem amb 100 g de sal per litre d'aigua durant 1 hora. Després l'eixuguem. L'emboliquem sobre sí mateix a l'ample i l'embridem.
  2. Durem el costellam embridat al forn amb vapor durant dues hores i mitja a 120º.
  3. Fem suc de 3 magranes i de mitja llimona. Els colem i els posem en un pot. Hi afegim 75 g de mel, un raig de vinagre i ho deixem reduïr 30 minuts fins que agafi textura de caramel.
  4. Desgranem una magrana i reservem els grans.
  5. Posem la meitat de la reducció de magrana i mel a un got batedor. Al pot on ens queda l'altra meitat afegim 50 ml de glaça de porc i ho duem a ebullició. 
  6. Fem la muhammara. Al got batedor on hi ha una part de la reducció hi posem 175 g de pebrot vermell escalivat, 1 gra d'all pelat i sense germinat, 1 culleradeta de pebre d'Alep, 1 culleradeta de comí en pols, 7 nous i 40 ml d'oli d'oliva. Ho turbinem i emulsionem tot.
  7. Traiem el costellam del forn i amb un pinzell el pintem amb la glaça. L'enfornem durant 1 hora a 160º.  Cada 10 minuts l'anirem pintant.
  8. Desbridem el costsellam, el tallem a rodelles i l'emplatem junt amb la muhammara, una mica de magrana desgranada i ratlladura de llimona. Hi acabarem posant brots de mostassa per decorar.

 

 

 

Anar al contingut