Costellam de porc a la bordalesa
INGREDIENTS
- 2 costellams de porc
- 190 g cebetes en conserva
- 1 l brou de porc reduït
- 500 ml vi negre
- 4 peres ercolini
- Taronja
- Pebre
- Farigola
- Herbes provençals
- Mig canonet de canyella
- Mantega
- Escates de sal
- Sal
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal a 2 costellams de porc. Els deixarem en remull en una dissolució de 20 g per cada litre d'aigua durant 30 minuts. Un cop passat el temps, els eixuguem.
- En una olla hi aboquem 1 litre de brou de porc "demi-glace" i 500 ml de vi negre. Ho escalfem. Posem els costellams en una safata per anar al forn. Les posarem de manera que la banda de la carn ens quedi a sota. Hi afegim pebre en gra que aixafem, farigola fresca, pela d'1 taronja, mig branquilló de canyella i herbes provençals.
- Aboquem a la safata del costellam el vi i brou escalfats i ho enfornem 1,30 h a 160º.
- Pelem 4 peres ercolines sense cors ni llavors.
- En una paella hi posem oli i una nou de mantega i un cop s'hagi desfet, hi afegim 1 pot de cebetes en conserva que haurem colat prèviament (190 g). Les marquem durant 2 minuts.
- Després hi afegim les peres tallades i les marquem 1 minut més.
- Traiem el costellam i el deixem en una plata. Aboquem a la paella de les cebes i les peres tots els líquids de la cocció del costellam. Ho deixem reduir 10 minuts. Ens ha de quedar una textura per napar.
- Desossem el costellam.
- Emplatem la salsa reduïda, el costellam desossat, les cebes i peres, una mica d'escates de sal, pebre i fulles de farigola fresca.