Costellam de porc a la bordalesa

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La farigola, a més de ser una herba aromàtica, té propietats digestivesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 costellams de porc
  • 190 g cebetes en conserva
  • 1 l brou de porc reduït
  • 500 ml vi negre
  • 4 peres ercolini
  • Taronja
  • Pebre
  • Farigola
  • Herbes provençals
  • Mig canonet de canyella
  • Mantega
  • Escates de sal
  • Sal
  • Oli OVE
  •  

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal a 2 costellams de porc. Els deixarem en remull en una dissolució de 20 g per cada litre d'aigua durant 30 minuts. Un cop passat el temps, els eixuguem.  
  2. En una olla hi aboquem 1 litre de brou de porc "demi-glace" i 500 ml de vi negre. Ho escalfem. Posem els costellams en una safata per anar al forn. Les posarem de manera que la banda de la carn ens quedi a sota. Hi afegim pebre en gra que aixafem, farigola fresca, pela d'1 taronja, mig branquilló de canyella i herbes provençals. 
  3. Aboquem a la safata del costellam el vi i brou escalfats i ho enfornem 1,30 h a 160º. 
  4. Pelem 4 peres ercolines sense cors ni llavors.  
  5. En una paella hi posem oli i una nou de mantega i un cop s'hagi desfet, hi afegim 1 pot de cebetes en conserva que haurem colat prèviament (190 g). Les marquem durant 2 minuts. 
  6. Després hi afegim les peres tallades i les marquem 1 minut més.  
  7. Traiem el costellam i el deixem en una plata. Aboquem a la paella de les cebes i les peres tots els líquids de la cocció del costellam. Ho deixem reduir 10 minuts. Ens ha de quedar una textura per napar.  
  8. Desossem el costellam. 
  9. Emplatem la salsa reduïda, el costellam desossat, les cebes i peres, una mica d'escates de sal, pebre i fulles de farigola fresca. 
Anar al contingut