Costelles de cabrit arrebossades amb "panko" i cacauets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Sorribes
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de cacauets crus
- 200 g de panko (pa rallat japonès)
- 16 costelles de cabrit
- Farina blanca
- clara d'ou
- oli
- sal
- pebre
- 2 patates kennebec
- Per a la crema de llimona:
- 1 kg de llimones
- 100 g de sucre
- 75 g d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 220 graus.
Per fer la crema de llimona, emboliqueu les llimones senceres amb paper d'alumini i poseu-les al forn a 220 graus durant uns 30 minuts.
Seguidament, desemboliqueu les llimones, talleu-les a trossos, poseu-les en una cassola amb el sucre, deixeu-ho coure durant 5 minuts, per fer una mena de melmelada, i retireu la cassola del foc. Quan s'hagi refredat, tritureu-ho tot amb el pímer, tant les llimones com el líquid que hagin deixat, i emulsioneu-ho amb oli d'oliva, com si féssiu una maionesa.
Per fer l'arrebosssat, piqueu els cacauets de forma irregular amb un ganivet i barregeu-los amb el panko, en un bol.
A continuació, salpebreu el cabrit, arrebosseu-lo, primer amb la farina blanca, després amb la clara d'ou, i, finalment, amb la barreja del panko i cacauets i fregiu-lo en una paella amb força oli ben calent.
Tot seguit, prepareu una altra paella amb oli i, mentre s'escalfa, talleu les patates amb la mandolina, ben primetes i fregiu-les a la paella quan l'oli sigui ben calent.
I ja per acabar, serviu el cabrit acompanyat amb el puré de llimona i les xips de patata.
Per fer la crema de llimona, emboliqueu les llimones senceres amb paper d'alumini i poseu-les al forn a 220 graus durant uns 30 minuts.
Seguidament, desemboliqueu les llimones, talleu-les a trossos, poseu-les en una cassola amb el sucre, deixeu-ho coure durant 5 minuts, per fer una mena de melmelada, i retireu la cassola del foc. Quan s'hagi refredat, tritureu-ho tot amb el pímer, tant les llimones com el líquid que hagin deixat, i emulsioneu-ho amb oli d'oliva, com si féssiu una maionesa.
Per fer l'arrebosssat, piqueu els cacauets de forma irregular amb un ganivet i barregeu-los amb el panko, en un bol.
A continuació, salpebreu el cabrit, arrebosseu-lo, primer amb la farina blanca, després amb la clara d'ou, i, finalment, amb la barreja del panko i cacauets i fregiu-lo en una paella amb força oli ben calent.
Tot seguit, prepareu una altra paella amb oli i, mentre s'escalfa, talleu les patates amb la mandolina, ben primetes i fregiu-les a la paella quan l'oli sigui ben calent.
I ja per acabar, serviu el cabrit acompanyat amb el puré de llimona i les xips de patata.