Costelles de xai arrebossades

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, sobretot B12. També té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, motiu pel qual cal prendre'n ocasionalment i sempre traient-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 20 costelles de xai  

    150 ml brou de gallina 

    150 ml llet 

    30 g mantega  

    20 g farina  

    3 grans d'all 

    1 dit de gingebre  

    Pa ratllat 

    Farina de galeta 

    250 g mongeta rodona  

    1 caiena  

    Comí 

    Safrà 

    Vermut negre 

    Romaní 

    Oli ove 

    Sal 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Fem una beixamel d'all. Escalfem en un pot 150 ml de brou de gallina, 150 ml de llet, un branquilló de romaní i un dit ratllat de gingebre fresc. Ho escalfem tot fins que arribi a bullir. 
  2. Mentrestant, posem al foc 30 g mantega perquè es fongui. 
  3. Pelem 1 gra d'all i el ratllem al pot de la llet i el brou. Fem el mateix amb un dit de gingebre.  
  4. Posem 20 g de farina a enrossir amb la mantega, amb el foc baix. Seran uns 10 minuts. 
  5. Colem la llet i el brou, que ha bullit i reposat, i ho afegim al roux de mantega i farina. 
  6. Ho integrem amb varetes manuals fins que agafi cos, hauria de tenir una textura similar a la d'una crema de verdures. 
  7. Escampem la beixamel per una safata perquè baixi la temperatura ràpidament.  
  8. Posem una cassola fonda amb oli a escalfar.  
  9. Preparem un plat per arrebossar. Per una banda, la safata amb paper absorbent on posarem les costelles. Per l'altra, una safata amb farina de galeta, un bol amb la beixamel temperada i una altra safata amb farina. 
  10. Passem totes les costelles per la safata amb farina, després per la beixamel i acabem al plat amb la farina de galeta.  
  11. Fregim les costelles arrebossades. 
  12. I un cop fregides, les posem una estona a la safata amb el paper absorbent. 
  13. Mentrestant, posem una paella al foc amb un raig d'oli ove, una caiena trencada i un gra d'all pelat i laminat. Escalfem l'all i la caiena a l'oli. Un cop estiguin calents, hi tirem 250 g mongeta del cuc netes i tallades a 5 cm. 
  14. Un cop estiguin saltades, hi tirem una cullerada de comí i un raig de vermut negre, sal i pebre. Deixem que l'alcohol s'evapori. 
  15. Emplatem amb 5 costelles arrebossades i un grapat de mongetes.
Anar al contingut