Coulant de rom cremat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El sucre de coco, de color i aroma torrats, té molts més nutrients que el sucre blanc, modestes quantitats de vitamines antioxidants, minerals, aminoàcids i fibra, el fan l'endolcidor "natural" més nutritiuAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
75 g xocolata 70% cacau
40 g sucre coco
40 ml de rom
30 g cacau desgreixat
25 g oli de coco
3 ous
4 grans de cafè
2 plàtans madurs
2 g cafè soluble en pols
1 taronja petita
1 canyella
1 anís en gra
1 cardamom
1 clau
1 pela llimona
1 pela taronja
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 40 ml de rom, 1 pela de llimona, 1 pela de taronja, 1 canonet de canyella, 1 anís en gra, 1 clau, uns grans de cardamom i 4 grans de cafè. Ho cremem fins que tot l'alcohol s'evapori.
- Espremem una taronja petita i n'afegim el suc al cremat. Ho tapem i ho deixem infusionar.
- Separem clares i rovells de 3 ous i les posem en bols separats.
- Blanquegem els rovells amb 40 g de sucre de coco.
- Muntem les clares amb un polsim de sal.
- Pelem i tallem dos plàtans (com més madurs millors) i els posem en un got batedor. Hi afegim els rovells blanquejats.
- Desfem al bany maria 75 g de xocolata 72% amb 25 g d'oli de coco.
- Buidem en un recipient petit el "cremat" que hem fet al començament.
- Buidem el cremat dins la barreja de xocolata i coco que tenim desfent-se al bany maria. Ho integrem.
- Posem al got batedor el contingut del bany maria i ho batem. Hi afegim 30 g de cacau desgreixat iels 2 g de cafè soluble en pols.
- Aboquem la crema resultant en el bol on tenim les clares muntades, sempre amb moviment d'embolcallat per facilitar la integració dels ingredients al bol.
- Un cop ho integrem, fem la maniobra contrària i aboquem el contingut del bol en el got batedor. Ho reservem.
- Amb una mica d'oli de coco liquat pintem els motllos que després enfornarem.
- Buidem la crema del got batedor als motlles i els posem al congelador unes dues hores.
- Posem els motlles al forn on els tindrem a 200º 8 minuts.
- Buidem el contingut dels motlles sobre un plat (com si es tractés d'un flam) i els empolsinem amb cacau en pols.