Crema cremada de castanyes
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 15-20 castanyes cuites
- 1 l de llet
- 200 gr de sucre
- 8 rovells d'ou
- PER A LA PRESENTACIÓ:
- Carquinyolis
- Ratlladura de castanya
PREPARACIÓ
- El dia abans, escalfem la llet en un cassó i posem les castanyes a infusionar durant 4 hores.
- L'endemà, escalfem de nou la llet i les castanyes i les triturem amb un batedora.
- En un bol a part, barregem els rovells d'ou i el sucre, hi afegim la barreja de llet i castanyes a poc a poc i ho couem al bany Maria fins que estigui espès.
- Reservem la crema a la nevera unes hores o fins l'endemà.
- Per servir-la, posem la crema en una copa i hi escampem sucre per sobre i el cremem amb un bufador de cuina. Per acabar, hi afegim un cruixent per sobre fet amb carquinyoli d'ametlla i ratlladura de castanya.