Crema d'alvocat i mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'alvocat és una fruita molt energètica que conté greixos insaturats, és a dir, del tipus cardiosaludable.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg mongeta del ganxet
2 alvocats
300 ml de brou de cocció de la mongeta
3 xiitakes
1 ceba
1 llima
70 ml d'oli OVE
60 g de pinyons
100 g de formatge de Maó curat
5 fulles d'alfàbrega
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Remullem 1 kg de mongeta del ganxet amb aigua. Un cop remullada, la posem dins l'olla de pressió amb la seva aigua. Quan arrenqui el bull, l'apartem del foc i la colem.
- Tornem a omplir l'olla amb la mongeta i cobrim amb aigua mineral 3 dits per sobre de la mongeta. La fem bullir durant 25 minuts i la deixarem 6 hores de repòs.
- Omplim la base d'una safata de forn amb sal, hi posem una ceba a sobre i l'escalivem al forn a 220 graus durant 35 minuts.
- Un cop la mongeta estigui cuita, retirem l'olla i en posem 400 g en un got americà. La resta, la reservem amb la seva aigua de cocció.
- Tallem a la brunesa 3 xiitakes i la ceba escalivada. Posem la ceba i els bolets dins d'un pot juntament amb 300 ml de brou de cocció de la mongeta. Hi afegim un tros de pell de llima. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar durant 1 hora.
- Pelem i tallem a trossos 2 alvocats i els posem dins del got americà (on hi ha la mongeta). Al mateix got americà hi afegim 5 fulles d'alfàbrega, sal, pebre negre i el brou ja infusionat.
- Ho triturem tot i ho emulsionem amb 70 ml d'oli d'oliva. Un cop emulsionat, ho colem en una gerra.
- Torrem en una paella (sense oli) 60 g de pinyons.
- Ratllem 100 g de formatge de maó curat.
- Servim la crema, la cobrim amb el formatge ratllat i, per sobre, hi tirem uns quants pinyons.