Crema d'api-rave i xiitake
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
A diferència d'altres vegetals d'arrel, l'api-rave conté una quantitat molt més petita de midó, per tant, aporta menys calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g d'ametlla marcona crua
1 api
1 api-rave
100 g de xiitake
1 fulla d'alga kombu
Nou moscada
Pebre negre
100 ml d'oli OVE
Aigua mineral
Sal
PREPARACIÓ
1. Posem 300 g d'ametlla marcona crua dins un bol. Cobrim d'aigua fins dos dits per sobre de les ametlles. Deixem hidratar durant 12 hores.
2. Fem llet d'ametlles: colarem les ametlles hidratades, les posem en un túrmix i hi afegim 700 ml d'aigua. Triturem.
Un cop triturat, ho passem per una malla fina i reservem la llet d'ametlles en un bol.
3. Tallem l'api-rave a daus mida mossegada. Posem paper sulfurat en una safata de forn, hi posem l'api rave tallat, hi tirem un raig d'oli d'oliva per sobre i ho enfornem 20 minuts a 220 graus.
4. Fem brou de xiitake: tallem 100 g de xiitake a dauets ben petits. Posem mig litre d'aigua mineral en un pot i hi afegim els xiitakes tallats, una fulla d'alga kombu (l'haurem netejat amb un drap humit) i ho coem 10 minuts a foc baix. Deixem infusionar 30 minuts.
5. Un cop l'api-rave estigui cuit, ho treiem del forn i ho fiquem dins d'una olla de pressió. Tallem 3 branques d'api a trossets petits i també els afegim a l'olla. Colem amb el colador fi el brou de xiitake i també l'afegim. I per últim, hi faltarà la llet d'ametlla, una mica de sal i nou moscada ratllada.
Ho deixem que cogui 30 minuts i li deixem 30 minuts més de repòs.
6. Un cop estigui tot cuit, ho triturem amb el túrmix i ho colem amb un colador de malla fina. Ens ajudarem d'un cullerot per premsar-ho tot.
7. Un cop colada, emulsionem la crema amb el túrmix. I, poc a poc, hi anem tirant uns 100 ml d'oli d'oliva verge extra.
8. Tallem la part blanca de l'api a quadradets ben petits. Saltegem els xiitakes que hem fet servir pel brou. Servim posant la crema al plat, i l'api i els xiitakes saltats per sobre. Pebre al gust.