Crema de bròcoli amb rovell curat
INGREDIENTS
3 bròcolis
1 l brou de porc
80 g formatge pasta tova
4 ous
2 bitxos frescos
1 cabeça d'alls
Colatura
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Separem els 3 rovells de les clares.
- Posem els rovells en un tàper que anirà a la nevera i els cobrim amb colatura. Si no tenim colatura ho podem fer amb salsa de soja.
- Posem un paper sulfurat sobre els ous perquè no sobresurtin del líquid. Posem aquests ous a la nevera. Els deixem submergits en colatura una hora, sense que passi més temps.
- Repelem les flors de 3 bròcolis i les reservem.
- Tallem a bresa els troncs dels bròcolis.
- Posem un full sulfurat damunt la safata del forn de manera que la cobreixi. Posem els troncs de bròcolis tallats a la safata.
- Afegim 1 cabeça d'alls a la safata. També hi posem pebre negre i sal.
- Hi afegim un raig d'oli d'oliva.
- Coem el bròcoli al forn, a 180 ºC, durant 30'.
- Mentrestant, escalfem 1 litre de brou de porc.
- Quan el brou ja bulli, aboquem al pot els bròcolis enfornats.
- Deixem que bullin 20 minuts fent xup-xup.
- Posem el bròcoli al got americà, hi afegim la carn de l'all escalivat i ho triturem.
- Hi afegim 80 g de formatge de pasta tova de cabra.
- Ho triturem tot.
- Mentrestant, saltem la part més tendra d'unes fulles de bròcoli i les reservem.
- Després hi tirem el caviar de bròcoli, o sigui, les flors reservades.
- Ho emplatem en un plat fondo amb la crema de bròcoli, el caviar, les fulles i, a sobre, 1 rovell curat.