Crema de bròcoli amb rovell curat

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cremes són un plat reconfortant i nutritiu per a l'hivern, a més d'una bona manera de menjar verdures per als qui no els agraden gaire.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 bròcolis 

    1 l brou de porc 

    80 g formatge pasta tova  

    4 ous 

    2 bitxos frescos 

    1 cabeça d'alls 

    Colatura 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Separem els 3 rovells de les clares.  
  2. Posem els rovells en un tàper que anirà a la nevera i els cobrim amb colatura. Si no tenim colatura ho podem fer amb salsa de soja.  
  3. Posem un paper sulfurat sobre els ous perquè no sobresurtin del líquid. Posem aquests ous a la nevera. Els deixem submergits en colatura una hora, sense que passi més temps.  
  4. Repelem les flors de 3 bròcolis i les reservem.   
  5. Tallem a bresa els troncs dels bròcolis.   
  6. Posem un full sulfurat damunt la safata del forn de manera que la cobreixi. Posem els troncs de bròcolis tallats a la safata.   
  7. Afegim 1 cabeça d'alls a la safata. També hi posem pebre negre i sal. 
  8. Hi afegim un raig d'oli d'oliva. 
  9. Coem el bròcoli al forn, a 180 ºC, durant 30'. 
  10. Mentrestant, escalfem 1 litre de brou de porc.   
  11. Quan el brou ja bulli, aboquem al pot els bròcolis enfornats.  
  12. Deixem que bullin 20 minuts fent xup-xup.   
  13. Posem el bròcoli al got americà, hi afegim la carn de l'all escalivat i ho triturem.       
  14. Hi afegim 80 g de formatge de pasta tova de cabra. 
  15. Ho triturem tot. 
  16. Mentrestant, saltem la part més tendra d'unes fulles de bròcoli i les  reservem.  
  17. Després hi tirem el caviar de bròcoli, o sigui, les flors reservades.  
  18. Ho emplatem en un plat fondo amb la crema de bròcoli, el caviar, les fulles i, a sobre, 1 rovell curat.  
Anar al contingut