Crema de bròcoli i alvocat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El bròquil és hortalissa del grup de les crucíferes que tenen un potent efecte protector, especialment ric en vitamina C, tot i que, en coure'l, la vitamina desapareix parcialment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 bròcoli
2 alvocats
1 patata
1 porro
1 gra d'all
1 trosset de gingebre
1 raig de vinagre de poma
1 ¿ cullerada de sucre panela
1 llima
oli OVE
pebre blanc
sal
pipes de carbassa
galetes salades
alfàbrega
PREPARACIÓ
1- Tallem un bròcoli i en reservem els troncs més gruixuts.
2- Agafem una olla exprés i hi posem una patata sencera pelada, 1 porro, 1 gra d'all, un tros de gingebre, la pell d'una llima i la part tendra del bròcoli. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 10 minuts.
3- Pelem els troncs del bròcoli que hem reservat, per tal de treure'n la part fibrosa. Un cop nets, els tallem a daus menuts i els ofeguem amb una mica d'oli. Hi afegim una cullerada de sucre panela, un polsim de sal i un raig de vinagre de poma. Ho deixem coure uns 10 minuts i ho reservem.
4- Pelem els alvocats, els tallem i els triturem, juntament amb unes gotes de llima i un raig d'oli d'oliva verge extra.
5- Un cop triturat, hi afegim el bròcoli i la patata que ja tindrem bullits. També hi aboquem una mica de brou i ho tornem a trinxar. Hi anirem afegint brou i oli d'oliva verge extra fins que aconseguim la textura de crema que desitgem. El que ja no necessitarem són el porro i l'all; en podeu fer una truita o algun altre plat.
6- Ho salpebrem al gust i ho servim, afegint-hi al damunt unes pipes de carbassa, bocins de galetes salades, trossets del bròcoli envinagrat que hem fet al principi i alfàbrega.