Crema de cafè amb marron-glacé
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La castanya és un dels fruits secs més lleugers. En comparació, és la més rica en hidrats de carboni, però amb molta menys quantitat de greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de sucre
1 l d'aigua
50 g de suc de llimona
1/2 kg de castanya pelada
10 g cafè soluble
200 g nata
130 g sucre llustre
100 g xocolata blanca
2 làmines gelatina
Menta fresca
Pell de llimona
PREPARACIÓ
- Fem un tall a la pell de ¿ kg de castanyes.
- Escaldem les castanyes tallades en aigua bullint durant 3 minuts i les refredem en un bol amb aigua i gel.
- Pelem les castanyes quan encara son calentes i les reservem.
- Desfem 1 kg de sucre en una cassola amb 1 l d'aigua mineral.
- Afegim les castanyes a la cassola i ho portem al foc fins que arribi a 90º. Ho deixem 10 minuts a foc lent i ho retirem del foc perquè es temperi.
- Ho deixem reposar 24 hores i repetim tot el procés 4 vegades més. En total, 5 cops.
- Després de fer aquesta gairebé ebullició 5 vegades, les traiem de l'aigua i les posem sobre una reixeta.
- Barregem en un pot 50 g de suc de llimona i 130 g de sucre llustre.
- Pintem les castanyes amb la glassa i les posem al forn a 150º durant 40 segons. Ho reservem fora del forn.
- Posem al foc un pot amb aigua de l'aixeta i un bol de vidre dins per preparar un bany maria.
- Posem 100 g de xocolata blanca a fondre al bany maria amb 50 ml de nata i 10 g de cafè soluble
- Posem 2 làmines de gelatina en una safata amb aigua mineral freda
- Traiem de la nevera un bol inox fred i 150 ml de nata. Comencem a muntar la nata amb les varetes elèctriques i quan estiguin mig muntades, hi afegim 20g de sucre llustre. Després ho acabem de muntar.
- Afegim la gelatina a la xocolata fosa i ho barregem.
- Afegim la xocolata amb gelatina a 30º a poc a poc amb la llengua al bol de la nata muntada.
- Omplim 4 bols amb la mousse de cafè. Afegim unes castanyes glassejades a sobre i ratlladura de llimona i menta fresca.