Crema de cafè irlandès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 ml cafè
50 g cafè soluble
350 ml nata
100 ml llet
Whisky
90 g sucre
1 ou
1 llima
7 g farina de blat de moro
2 làmines de gelatina
PREPARACIÓ
- Per fer la crema de cafè, posem pràcticament tota llet en un pot, excepte una mica, que reservarem per a més endavant.
- Posem a escalfar el pot de la llet, juntament amb 50 ml de nata. Hi afegim la pell d'una llima i, quan bulli, ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem infusionant 15 minuts
- Agafem l'ou i separem la clara del rovell. La clara la guardem per una altra ocasió. El rovell el blanquegem amb 40 g de sucre. Hi afegim un raig de whisky, ho integrem i ho reservem.
- Desfem la farina de blat de moro a la llet freda que havíem reservat d'inici.
- Colem la infusió de llet i nata, hi afegim la farina de blat de moro ja desfeta, el rovell blanquejat i 50 g de cafè soluble. Ho barregem i ho coem a foc mitjà fins que tot quedi ben integrat i agafi cos. Ho posem al fons de 4 gots.
- Per fer la gelatina de cafè, hidratem la gelatina amb aigua mineral freda.
- Escalfem 300 ml de cafè amb 50 g de sucre, fins que quedi desfet. Ho traiem del foc i hi desfem la gelatina hidratada a dins. Servim la gelatina de cafè en els gots, damunt la capa que ja hi hem posat de crema de cafè.
- La tercera capa serà un raig de whisky.
- Per fer la nata, traiem un bol del congelador i hi aboquem 300 g de nata ben freda. Ho muntem a poc a poc amb les varetes elèctriques fins a tenir-la ben ferma. La posem al capdamunt del got i ho acabem espolsant-hi una mica de cafè soluble per sobre.