Crema de carbassa gratinada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carbassa és un aliment molt lleuger i rica en nutrients, en destaquen els betacarotens que conté, de funció antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 carbassa cacauet sencera (d'un quilo)

    700 ml de brou de gallina

    2 cabeces d'all

    Formatge d'ovella vell

    Romaní

    Comí en pols

    Curri

    Coriandre

    Pebre negre

    Sal

    Sal grossa

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Escaldem la carbassa per després pelar-la amb més facilitat.
  2. Un cop escaldada, la pelem, la trossegem a bresa i la col·loquem a la safata del forn.
  3. En un bol hi barregem llard, pebre negre, sal, comí en pols, coriandre en gra i un raig d'oli OVE. Un cop integrats tots els condiments, sense grumolls, hi afegim curri i unes branques de romaní per sobre.
  4. Posem dues cabeces d'all sobre un llit de sal grossa a la safata de forn on tenim la carbassa. Amanim la carbassa amb la barreja de llard i herbes. Enfornem la carbassa i les cabeces a 180º durant 20 minuts.
  5. Escalfem 700 ml de brou de gallina.
  6. Tallem a làmines primes una barra de pa.
  7. Quan la carbassa porti 15 minuts al forn, apugem la temperatura a 200º i hi fiquem les llesques de pa per torrar-les durant 5 minuts.
  8. Traiem el pa i la carbassa del forn.
  9. Afegim la carbassa a l'olla del brou de gallina i la coem durant 10 minuts.
  10. Ratllem formatge d'ovella vell i el reservem.
  11. En un got batedor espremem les cabeces d'all, hi afegim oli OVE i ho emulsionem. Posem l'allioli resultant en un biberó i el reservem.
  12. Triturem la carbassa dins el brou. Rectifiquem de sal i pebre.
  13. Servim la crema de carbassa en un bol i hi posem al damunt unes làmines de pa. Per sobre, l'allioli i el formatge ratllat. Ho gratinem amb el bufador i ho rematem amb una mica de coriandre picat. Llest!

 

 

Anar al contingut