Crema de carbassa gratinada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carbassa és un aliment molt lleuger i rica en nutrients, en destaquen els betacarotens que conté, de funció antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 carbassa cacauet sencera (d'un quilo)
700 ml de brou de gallina
2 cabeces d'all
Formatge d'ovella vell
Romaní
Comí en pols
Curri
Coriandre
Pebre negre
Sal
Sal grossa
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Escaldem la carbassa per després pelar-la amb més facilitat.
- Un cop escaldada, la pelem, la trossegem a bresa i la col·loquem a la safata del forn.
- En un bol hi barregem llard, pebre negre, sal, comí en pols, coriandre en gra i un raig d'oli OVE. Un cop integrats tots els condiments, sense grumolls, hi afegim curri i unes branques de romaní per sobre.
- Posem dues cabeces d'all sobre un llit de sal grossa a la safata de forn on tenim la carbassa. Amanim la carbassa amb la barreja de llard i herbes. Enfornem la carbassa i les cabeces a 180º durant 20 minuts.
- Escalfem 700 ml de brou de gallina.
- Tallem a làmines primes una barra de pa.
- Quan la carbassa porti 15 minuts al forn, apugem la temperatura a 200º i hi fiquem les llesques de pa per torrar-les durant 5 minuts.
- Traiem el pa i la carbassa del forn.
- Afegim la carbassa a l'olla del brou de gallina i la coem durant 10 minuts.
- Ratllem formatge d'ovella vell i el reservem.
- En un got batedor espremem les cabeces d'all, hi afegim oli OVE i ho emulsionem. Posem l'allioli resultant en un biberó i el reservem.
- Triturem la carbassa dins el brou. Rectifiquem de sal i pebre.
- Servim la crema de carbassa en un bol i hi posem al damunt unes làmines de pa. Per sobre, l'allioli i el formatge ratllat. Ho gratinem amb el bufador i ho rematem amb una mica de coriandre picat. Llest!