Crema de carbassa i cúrcuma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una crema energètica i rica en nutrients, que conté proteïnes, greixos i hidrats de carboni, així com vitamines A i D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Mitja carbassa cacauet
- 2 patates monalisa grosses
- 100 g d'ametlla Marcona sense pell
- 100 ml nata
- 100 g cansalada curada ibèrica
- 700 ml aigua
- 5 g cúrcuma
- 1 llima
- 1 poma Granny Smith
- Romaní
- Pebre negre
- Pipes de carbassa torrades
-
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Coem al forn mitja carbassa tipus cacauet, dues patates i una mica de romaní, pebre, sal i oli. Ho fem a 170º durant 50 minuts.
- Posem a foc lent en una cassola 100 g de cansalada ibèrica tallada a quadradets. La retirem quan estigui transparent.
- Tallem una poma Granny Smith també a dauets i la posem a la mateixa cassola on hem fet la cansalada. Un cop segellada, amb uns dos minuts en tindrem prou, la guardem al mateix bol on tenim la cansalada.
- Pelem la carbassa i les patates que hem fornejat. Les tallem i les posem a la cassola on hem cuit la cansalada i la poma.
- Posem en un got batedor 100 g d'ametlla Marcona prèviament hidratades durant 12 hores. Hi posem també una mica de l'aigua on l'ametlla s'ha hidratat. Hi afegim 100 ml de nata, 700 ml d'aigua i ho triturem.
- Un cop triturades les ametlles amb la nata i l'aigua hi afegim 5 g de cúrcuma. Ho tornem a triturar perquè quedi ben barrejat.
- Afegim el contingut del got a la cassola on tenim la carbassa i la patata i ho deixem fent xup-xup durant 10 minuts.
- Un cop hagin passat els 10 minuts, triturem el contingut de la cassola tot afegint-hi una mica d'oli OVE.
- Colem la crema ena un bol per evitar la fibra que hi hagi pogut quedar.
- I ja ho podem emplatar. Servim la crema i hi posem per sobre unes pipes de carbassa i una mica de la barreja entre cansalada i poma. Ho rematem amb una mica de ratlladura de llima, unes floretes de romaní i ja ho tenim llest!!!