Crema de carbassó amb pera i tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 carbassons
2 tomàquets pera
2 peres conference
2 pera ercolini
1 ceba de Figueres
1 porro
600 ml brou vegetal
Mantega clarificada
Menta
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Per fer la crema, desfem la mantega clarificada (si vols saber com fer mantega clarificada, ves al minut 6.30 d'aquest enllaç) en una paella i hi caramel·litzem les dues peres conference que ja haurem pelat i tallat a quarts, descartant-ne el cor.
- En una cassola hi posem un raig d'oli d'oliva verge extra i els vegetals: la ceba a juliana, el carbassó a rodelles i el porro, que també haurem tallat a rodelles. Ho mig tapem i deixem que vagi suant durant uns 10 minuts.
- Passat aquest temps, hi afegim el brou vegetal, ho mig tapem, apugem el foc i ho deixem coure durant 20 minuts. El brou l'hem fet amb porro, xiitake i pastanaga.
- Hi afegim sal, una mica d'oli i ho triturem fins que tinguem la textura desitjada. Sempre és millor que reservem una mica de brou, per poder anar jugant amb la textura de la crema.
- Per fer els entrebancs, socarrimem la pell dels tomàquets amb un bufador: això fa que es pelin més bé i ens hi aporta un perfum de torrat. Un cop pelats, els tallem a dauets, descartant-ne les llavors. Els reservem amb un rajolí d'oli perquè quedin més amorosits, juntament amb la pera ercolini, que també tallem a dauets, sense pell ni cor.
- Emplatem una ració de crema, els entrebancs, una mica de menta, un raig d'oli i una mica de pebre.