Crema de carbassó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1,3 kg carbassons
750 ml d'aigua
40 ml d'oli OVE
Safrà
Mix de pebres
Gingebre en pols
Coriandre fresc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem per la meitat 1,3 kg de carbassons. Amb l'ajuda d'una cullera en traiem les llavors. Un cop tretes, els tallem a trossos.
- Posem una cassola al foc i hi afegim una mica d'oli OVE. Quan està calent, incorporem els carbassons tallats i els saltem uns minuts fins que comencen a agafar color.
- Cobrim els carbassons amb aigua, tapem la cassola i ho coem 8 minuts un cop arrenquin a bullir.
- Passem els carbassons i l'aigua a un got americà o a un got batedor i ho turbinem fins a tenir textura d'una crema.
- En aquest punt afegim a la crema 40 ml d'aigua i ho emulsionem. Reservem la crema un moment.
- Preparem un oli aromatitzat agafant una ampolleta o pot de vidre. Dins hi posem uns brins de safrà i unes boles de mix de pebres que aixafem amb el ganivet. Ho omplim d'oli OVE i deixem macerar. Com més temps passi, més s'impregnarà l'oli del sabor del safrà i els pebres.
- Servim posant crema de carbassó en un plat, un rajolí de l'oli aromatitzat, un polsim de gingebre en pols i acabem amb unes fulles de coriandre fresc. I ja ho tenim.