Crema de carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta preparació és molt energètica, degut al contingut de sucres, per tant seria ideal després d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg de pellofes i cues de carxofes
1 litre de brou de pollastre
500 g de nata
100 g de mantega
5 branques de julivert
2 porros
1 gra d'all
Oli de confitar carxofes
Vi ranci
Pa de pagès
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem 1 kg de cues i pells de carxofa dins una olla exprés. Hi afegim 500 ml de nata, 1 l de brou de pollastre i 100g de mantega.
- Tanquem l'olla i la fem bullir durant 30 minuts. Després la deixem reposar durant 1 hora.
- Tallem 2 porros a la brunesa i els fem suar en una cassola a foc baix amb oli de confitar carxofes.
- Apugem el foc i tot remenant-los enrossim els porros.
- Tallem 5 branques de julivert molt fines i 1 all a la microbrunesa. Ho afegim al porro enrossit.
- Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
- Tallem a daus 1 llesca de pa de pagès i el fregim en una paella amb oli de confitar carxofes. Ho reservem en una safata amb paper de cuina.
- Afegim el contingut de la cassola a l'olla i trenquem fibres amb el túrmix. Després ho passem al got americà i acabem de triturar-ho fins que la crema quedi ben fina.
- Colem la crema dins una gerra amb un colador xinès i salpebrem.
- Servim la crema en un plat fondo amb uns quants trossets de pa per sobre i un raig d'oli.