Crema de ceba i ametlla
INGREDIENTS
600 g cebes de Figueres
600 ml brou pollastre
150 g ametlla en pols
150 ml aigua
2 llesques de pa de pagès sec
1 gra d'all
Vi ranci
50 g formatge emmental
Sàlvia fresca
Farigola fresca
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn els 600 g de cebes de Figueres amb la seva pell i ho enfornem 30 minuts a 180º.
- Deixem que les cebes es refredin una mica i les pelem. Les tallem de qualsevol manera i les posem en un pot alt amb un bon raig d'oli OVE.
- Afegim a l'olla una branca de sàlvia fresca, una de de farigola, una mica de pebre negre i un polsim de sal
- Enrossim les cebes perquè perdin l'aigua de vegetació i es comencin a torrar els sucres.
- Quan els sucres es quedin enganxats a la paella, hi tirem una mica de vi ranci.
- Reintegrem els sucres a la ceba.
- Tirem 600 ml de brou de pollastre a les cebes i ho coem a foc baix 15 minuts amb l'olla destapada.
- Tirem en un bol 150 g d'ametlla en pols i 150 ml d'aigua. Deixem que l'ametlla en pols s'hidrati durant 15 minuts.
- Passats els 15 minuts, triturem la ceba amb el brou.
- Després hi tirem les ametlles hidratades amb la seva aigua.
- Colem la crema i rectifiquem de sal.
- Refreguem un gra d'all pelat per dues llesques de pa. No cal que sigui del dia.
- Tallem el pa a mida mossegada i sobre el pa, hi ratllem 50 g de formatge.
- Ho enfornem a 180 graus fins que es fongui entre 5 i 10 minuts-
- Servim la crema en un bol amb un raig d'oli OVE i després, els crostonets de pa amb all i formatge.
- Hi posem unes fulles de farigola.